Social

Lista cu beneficiarii Euro 200 va fi afişată pe 1 iunie

Monica DUMITRESCU

Ministerul Educaţiei va afişa pe 1 iunie 2016 lista cu beneficiarii ajutorului financiar de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator prin programul guvernamental Euro 200. Până atunci, vor fi analizate dosarele şi vor fi efectuate anchete sociale.

Beneficiarii acestui program sunt elevii sau studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Beneficiarii trebuie să achiziţioneze computerul de la un operator economic autorizat până la sfârşitul lunii august 2016. La achiziţionarea calculatorului aceştia trebuie să se asigure că este nou şi că se respectă configuraţia hardware minimală, aşa cum se precizează în H.G. 1294/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Anul trecut, 659 de elevi din Teleorman s-au regăsit pe lista beneficiarilor programului “Euro 200”. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, toţi solicitanţii eligibili au fost declaraţi beneficiari.

Programul Euro 200 se derulează anual din 2004. Până acum în Teleorman au beneficiat de acest ajutor aproximativ 10000 de elevi, cei mai mulţi în perioada 2006-2007.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.