Social

Lista cu beneficiarii Euro 200, publicată la sfârşitul acestei săptămâni

calculatorVineri, 31 mai, Ministerul Educaţiei va face publică lista cu solicitanţii eligibili în programul Euro 200, urmând ca sâmbătă, 1 mai, să fie afişată lista cu beneficiarii acestui program. Euro 200 este un program derulat de Ministerul Educaţiei, începând din anul 2004, prin care elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei pe membru de familie, pot obţine un ajutor în valoare de 200 de Euro pentru achiziţionarea unui calculator. Excepţie fac beneficiarii unui calculator tip desktop, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008).

După afişarea listei cu beneficiarii, nemulţumiţii au la dispoziţie 5 zile pentru a depune contestaţii, iar rezultatele contestaţiilor, respectiv lista finală cu beneficiarii va fi afişată până pe 24 iunie, dată de la care pot fi ridicate bonurile valorice de 200 de euro. Data limită pentru ridicarea bonurilor valorice este 30 iulie, iar cea pentru achiziţionarea calculatoarelor 31 august, dată după care bonurile valorice îşi pierd valabilitatea.

Programul Euro 200 a suferit câteva modificări anul trecut, respectiv au fost introduse câteva criterii de departajare a elevilor consideraţi eligibili. Prioritate au avut copiii cu rezultate şcolare bune, precum şi cei care au înregistrat o frecvenţă bună la cursuri pe parcursul anului şcolar anterior. Anul trecut 574 de elevi şi studenţi teleormăneni au fost declaraţi beneficiari ai ajutorului în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator. Până anul acesta au beneficiat de cei 200 de euro peste 8500 de elevi teleormăneni, cei mai mulţi în perioada 2006-2007. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.