Social

Lista cu beneficiarii bursei “Bani de liceu” va fi publicată la sfârşitul acestei săptămâni

Monica DUMITRESCU

Ministerul Educaţiei va publica lista cu beneficiarii programului “Bani de liceu” vineri, 28 octombrie. Perioada de depunere a contestaţiilor este 28 octombrie – 2 noiembrie.

Sprijinul financiar din cadrul programului “Bani de liceu” se acordă, în urma unor anchete sociale, elevilor, care provin din familii în care venitul mediu lunar realizat pe ultimele trei luni pe membru este mai mic sau egal cu 150 lei. Bursa “Bani de liceu” se acordă pe toată durata cursurilor anului şcolar 2016-2017,  elevii din clasa a XII-a beneficiind de aceşti bani inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat. Suportul financiar este, însă, condiţionat de prezenţa la şcoală, beneficiarii riscând să piardă ajutorul dacă acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-o lună.

Anul trecut, în Teleorman au obţinut această bursă 1715 liceeni, numărul acestora fiind mai mic cu aproximativ 300 faţă de anul precedent, principalul motiv fiind scăderea populaţiei şcolare, nu creşterea venitului minim al familiilor elevilor.

În anul şcolar trecut, cei mai mulţi liceenii teleormăneni beneficiari ai bursei “Bani de liceu” au fost de la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu”  din Roşiorii de Vede, unde au fost depuse 157 de cereri, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede, Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”, unde au fost înregistrate câte 148 de cereri, şi Liceului Teoretic Videle, unde au fost înregistrate 139 de cereri. Peste 100 de cereri au fost înregistrate şi la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria şi Liceul Teoretic Olteni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.