Social

LISTĂ / 2153 de locuri în clasa pregătitoare, disponibile în Teleorman. Prima etapă a înscrierilor durează până pe 10 mai

Luni, 11 aprilie, potrivit calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2022-2023, a început prima etapă de completare a cererilor-tip de înscriere de către părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor. Aceasta durează până pe data de 10 mai și în acest interval are loc depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declaraţiei pe propria răspundere şi a documentelor necesare în copie simplă, precum și validarea fişelor de înscriere generate de aplicaţia informatică.

În unitățile de învățământ din Teleorman, sunt disponibile 2153 de locuri în clasa pregătitoare, potrivit planului de școlarizare pentru anul școlar 2022-2023 publicat de Inspectoratul Școlar Județean.

Înscrierea în învățământul primar se face în baza metodologiei specifice, aprobată de Ministerul Educației.

Astfel, copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

La sediile inspectoratelor școlare județene și la avizierele sau pe site-urile (dacă există) unităților de învățământ trebuie afișate listele cu circumscripțiile școlare, iar părinții trebuie informați cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară în clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului școlar etc.

Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

Completarea cererii de înscriere nu garantează înscrierea copilului în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea părinților de a se prezenta la unitatea de învăţământ unde doresc înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării acesteia.

Lista cu locurile disponibile și numărul de clase aprobate pentru anul școlar 2022-2023, aici: http://www.isjtr.ro/mat/clasa-pregatitoare-clasa-1/2022/Plan_scolarizare_clasa_pregatitoare_2022_2023.pdf

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.