Politic

Lipsa manualelor – Interpelare adresată ministrului Educației de către senatorul de Teleorman, Dănuț Cristescu

Senatorul de Teleorman Dănuț Cristescu a adresat o interpelare ministrului Educației, Ligia Deca, obiectul interpelării fiind “Lipsa manualelor în școli pentru clasele a I-a și a II-a la începutul anului școlar”.

“Se pare că anul școlar a prins pe nepregătite Miisterul Educației, manualele de Matematică și Exploarea mediului nu au ajuns în școlile din județul Teleorman și nu numai. Situația este la fel în toată țara. Cadrele didactice sunt puse în situația de a imprima aceste manuale din resursele financiare ale școlii, dacă acestea există. Mai grav este faptul că, în anumite școli, se imprimă din resursele proprii ale dascălilor. Mă întreb: oare de ce n-ați fost în stare să avem aceste manuale la timp? Cred că dascălii, elevii și părinții acestora trebuie respectați. De aceea, vă cer rezolvarea cât mai urgentă a acestei situații care nu trebuia să existe dacă niște oameni își făceau treaba în ministerul pe care îl conduceți. Având în vedere cele prezentate mai sus, vă solicit următoarele: transmiterea cât mai rapidă a acestor manuale în școli. Când vor ajunge aceste manuale în județul Teleorman, dar și în celelalte județe? Care a fost motivul întârzierii acestor manuale atât de necesare pentru elevii din școlile din toată țara? Care sunt măsurile pe care le-ați luat împotriva celor care trebuiau să trimită aceste manuale la început de an școlar?

Doamna ministru, haideți să lăsăm lozincile cu “România educată” și vă rog să începeți să vă faceți treaba pentru că este inadmisibil ca, în acest moment, să nu fim în stare să avem la începutul anului școlar aceste manuale”, transmite senatorul de Teleorman în interpelarea către ministrul Educației.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.