Social

Limitare a numărului de câini şi pisici de companie, la Alexandria

cainiAlexăndrenii care locuiesc la bloc pot deţine maxim doi câini şi două pisici într-un apartament, şi asta numai cu acordul asociaţiei de locatari sau proprietari şi al locatarilor limitrofi. Cei care locuiesc la case îşi pot permite câte trei exemplare din fiecare categorie, şi chiar mai multe dacă au acordul vecinilor limitrofi. Limitarea numărului de animale de companie, câini şi pisici, a fost introdusă în Regulamentul de convieţuire socială în municipiul Alexandria după ce Consiliul local a aprobat săptămâna acesta un proiect de Hotărâre în acest sens. Proiectul a fost iniţiat ca urmare a numeroaselor reclamaţii şi sugestii venite din partea alexăndrenilor la Serviciul Sanitar Veterinar din cadrul Primăriei Alexandria privind deranjul pe care îl provoacă animalele de companie, în special câinii şi pisicile, crescute atât în apartamente, cât şi în curţi. Dând curs reclamaţiilor venite din partea alexăndrenilor deranjaţi de câinii şi pisicile vecinilor, reprezentanţii Serviciului Sanitar Veterinar au constatat că 145 de gospodării personale de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ deţin între 3 şi 15 câini.

“Existenţa mai multor animale de companie într-o gospodărie poate antrena efecte negative ca deranj prin zgomot, miros insuportabil, pericol de muşcături şi contractarea diverselor boli de către oameni”, se arată în expunerea de motive, semnată de primarul Victor Drăguşin.

Înainte de a fi supus discuţiilor şi aprobării în Consiliul local, proiectul de modificare a Regulamentului de convieţuire socială în municipiul Alexandria a fost publicat şi supus dezbaterii publice. (M.D.)

3 Comments

  1. Au dat o hotarire care este interpretata in executare prin abuz de putere si vine politia locala si te amendeaza si iti ia animalele desi nu scrie undeva ca este vorba de blocul sau curtea primeriei unde au dreptul sa reglementeze si au reglementat sau de blocul sau curtea mea unde eu sunt proprietar si cresc cite animale pot sa le asigur bunastarea conform Ordinului 33 privind bunastarea animalelor.In acest ordin scrie expres ca numarul de animale nu este limitat. Daca primarul le limiteaza pe cele din curtea primariei nu are decit dar nu cred ca trebuia sa dea o HCL pe care politia locala sa o aplice abuziv si sa exproprieze cetatenii fara forme de expropriere legale conform constitutiei.

  2. A fost aprobat sau este tot in discutie?

  3. Ma astia cred ca nu sunt sanatosi sa ii ia dracu cu hotararile lor e stau la casa si daca vreau cresc si 50 de caini atata timp car ii ingrijesc si le dau sa manance cine are dreptu sa vina sa ii ia .Niste idoti!!!!!!!!!!1

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.