Sport

Liga naţională de baschet feminin – Ratările au dus la un eşec care putea fi evitat!

Destul de multă lume a ţinut să fie prezentă la Sala sporturilor sâmbătă seara, de Ziua Naţională a României, pentru a urmări jocul CS Baschet Alexandria – Universitatea Alba Iulia. Meciul, care se anunţa ca unul foarte echilibrat, şi-a respectat statutul, iar cele două echipe au oferit unul din cele mai spectaculoase meciuri din acest sezon la Alexandria. Întoarcerile de rezultat au fost atât de multe şi de neaşteptate, încât nici cu 5 minute înainte de final nu se putea anticipa cine va câştiga disputa. Alba Iulia a punctat prima, a condus vreo 6 minute, după care gazdele au trecut în avanataj, însă, de la 11-8 în min. 7, n-au mai marcat până la finalul primului sfert. Avansul oaspetelor s-a menţinut şi mai departe, chiar dacă echipa din Alexandria, cu Shanita Arnold în zi de graţie, a încercat să revină pe tabelă. De partea cealaltă, masiva Rebecca Tobin a fost de neoprit sub panou, Thompson a reuşit un joc bun, dar sportiva care a împins mereu jocul înainte a fost Eniko Laza (Tarţa). Tactica stabilită de tehnicianul alexăndrean Mădălin Piperea a suferit, în cea mai bună perioadă de joc – sfertul 3, o mică modificare, după ce Shanita s-a accidentat la genunchi; a fost momentul în care s-a improvizat puţin, dar forţa jocului a scăzut serios. S-a ajuns în sfertul decisiv, care avea să fie unul imprevizibil; gazdele au egalat, au fost aproape să revină în joc, însă finalul l-au ratat complet, ultimele 3 minute au făcut diferenţa, iar Alba Iulia s-a impus meritat, chiar dacă nu ne convine să o spune. În privinţa jocului alexăndrean, păe lângă lipsa de coeziune din joc, a mai fost şi o altă problemă, oboseala, care s-a acumulat odată cu trecerea timpului, iar Mădălin Piperea a sperat că elevele sale vor reuşi să ducă jocul până la capăt şi să obţină victoria. N-a fost aşa, iar principala cauză au fost foarte multele ratări din primul sfert (şi chiar în cel de-al doilea), când, în loc să conducă pe tabelă, gazdele au ratat (şi, fără să nominalizăm pe cineva, toate jucătoarele au ratat exasperant) cât pentru două jocuri. Să mai punctăm (deocamdată) doar un aspect, că sâmbătă seara s-au văzut mai mulţi nervi ca de obicei, jucătoarele gazdă erau foarte nervoase de multe ori în meci, iar la final, au adoptat silenzio stampa în relaţia cu presa locală.

După acest eşec, echipa din Alexandria rămâne pe locul 6, însă trebuie să câştige jocul de la Bucureşti, cu Sportul Studenţesc, pentru a rămâne în play-off.

– CS Baschet Alexamdria – Universitatea Alba Iulia 54:60 (11-17, 14-12, 16-13, 13-18). La CS Baschet au jucat: C. Lyons (9), A. Chivu (6), S. Arnold (18), V. Rus (5), A. Arlen (10),  A. Ştefan (2), A. Şipoş (4), D. Bucică. La echipa din Alba Iulia principalele marcatoare au fost R. Tobin (26), J. Vukoje (9), A. Thompson (7).

Celelalte rezultate ale etapei a 13-a în Liga naţională de baschet feminin au fost:

ACS Sepsi Sfântu Gheorghe – CSM Sportul Studenţesc HYPERLINK „http://www.frbaschet.ro/redir.php?game_id=2232373&league_id=25503″91:55;

BCM Danzio Timişoara – ICIM Arad 50:76

Rapid Bucureşti – Municipal Târgovişte 52:94

Universitatea CSM Oradea – SCM Craiova 42:67

Universitatea Cluj-Napoca – Nova Vita Târgu Mureş 37:53

Olimpia Bucureşi – CSM Satu Mare

1. ICIMArad                            12/1 25 p.

2. Municipal Târgovişte             11/1 23 p.

3. CSM Satu Mare                    11/1 23 p.

4. Sepsi Sfântu Gheorghe          9/3 21 p.

5. Universitatea Alba Iulia          8/4 20 p.

6. CS Baschet Alexandria          7/5 19 p.

7. BCM Danzio Timişoara         7/5 19 p.

8. SCM Craiova                        6/7 19 p.

9. CSM Sportul Studenţesc       5/7 17 p.

10. Nova Vita Tg. Mureş                    5/7 17 p.

11. Olimpia Braşov                   4/8 16 p.

12. Rapid Bucureşti                  3/10 16 p.

13. Universitatea Cluj-Napoca    3/9 15 p.

14. Olimpia Bucureşti                1/11 13 p.

15. Universitatea CSM Oradea   0/13 13 p.

(B.P)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.