Sport

Liga naţională de baschet – etapa a 9-a. Victorie spectaculoasă şi dramatică pentru CSBT Alexandria la primul meci pe teren propriu!

Atmosferă frumoasă în sala de sport a CN AD Ghica din alexandria, unde s-a jucat duminică seara primul meci pe teren propriu pentru CS Baschet Teleorman Alexandria în Liga naţională. Disputa cu Politehnica Naţional Iaşi a fost o adevărată propagandă pentru baschet, oferită de cele două echipe, foarte apropiate valoric, foarte determinate şi cu obiectiv relativ similare în acest sezon. Disputat într-o doză de echilibru permanent, jocul de duminică a avut ambele echipe la conducere pe tabelă, publicul alexăndrean având şansa de a vedea noua faţă a echipei locale, după un an şi jumătate de pauză. Iar atmosfera superbă din sală avea să fie răsplătită de alexăndrencele coordonate de antrenorul Mădălin Piperea cu o victorie dramatică, la ultima secundă de joc!

 

Pentru CS Baschet Teleorman Alexandria reîntâlnirea cu publicul alexăndrean era aşteptată cu interes, faptul că multe jucătoare din actualul lot al echipei nu cunoşteau publicul local fiind o problemă pe care sperau cu toţii să o depăşească printr-o evoluţie spectaculoasă. Startul meciului a aparţinut ieşencelor, care au avut un avans de 4 puncte după primul sfert, însă la pauză alexăndrencele au trecut în avantaj, 43-43. Repriza a doua a început în dominarea categorică a gazdelor, care s-aui desprins şi la peste 20 de puncte pe tabelă, iar după zece minute scorul era net în favoarea echipei lui Mădălin Piperea, la 18 puncte diuferenţă. A urmat un sfert patru de infarct, în care ieşencele au revenit spectaculos pe tabelă, s-a ajuns la 96-96 când mai erau cinci secunde şi ultima reuşită a meciului (Mullings) a adus o victorie dramatică pentru gazde! Primul succes, pe teren propriu după mai mult de un an şi jumătate a fost aplaudat la scenă deschisă de publicul alexăndrean, care se poate mândri şi cu o sală cochetă pentru baschet, şi cu o echipă spectaculoasă în prima ligă de baschet feminin.

 

Rezultatele complete ale etapei a 9-a în Liga naţională de baschet feminin au fost:

– CSB Teleorman Alexandria – Politehnica Naţional Iaşi 98-96; Pentru CSBT Alexandria au jucat: S. Arnold (2), V. Voicu (10), S. Rule (6), M. Mulling (33), I. Grbic (10), C. Bartee (24), A. Podar (7), M. Mihai (6);

– ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – Phoenix Galaţi 108-59;

– CS Municipal Târgovişte – Olimpia CSU Braşov 72-78;

– CS Municipal Satu Mare – Universitatea Cluj Napoca 72-80;

– ACS BC Sirius Tg Mureş – UG ICIM Arad 72-81.

4 Comments

  1. Ionut esti un dobitoc.Nu esti decat un carcotas care nu stie ce inseamna o echipa de Liga Nationala_.Boule

  2. D ule Pana B. Ai ramas acelasi ziarist lingau care nu scrie adevarul. Ce echipa spectaculoasa cu 2 victorii. Ce liga nationala ca nu mai este alta si sunt doar 10 echipe si nu se retrogradeaza. D c nu pui si clasamentul cum faci la celelalte sporturi sa vedem locul?

    • Stimabile, are doar 2 victorii echipa asta într-adevăr. Însă nu ai urmărit faptul că e doar al II le-a meci acasă, primul acasă fiind în București. Iar înfrângerile au fost la mică diferență, inclusiv la Sf. Gheorghe(campioana), echipă ce aseară a măturat cu galați. Da, se putea și mai bine, dar condițiile de la Alexandria nu au fost propice banchetului în ultimul an și jumătate. Nu mai zic de bugetul mult inferior celorlalte echipe. Mult inferior și fotbalului de liga a III a. Nu strica puțină documentare înainte de a înfiera proletar. Totuși e prima ligă iar faptul că sunt doar 10 echipe nu e vina CSBT, e vina unei ţări care nu e în stare să dea o lege a sponsorizări, altfel sportul amator va dispărea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.