Sport

Liga a II-a rămâne tot în două serii, probabil se va juca play-off şi play-out

Structura ligii secunde nu se va modifica în următorii ani, cel puţin aceasta pare să fie poziţia oficialilor de la FRF. Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului FC Botoşani şi totodată reprezentantul cluburilor din eşalonul secund în Comitetul Executiv al FRF, spune că vor rămâne două serii în liga a II-a, indiferent de numărul de echipe care vor activa de acum încolo. “E posibil orice. Multe cluburi au datorii foarte mari la bugetul statului şi se poate întâmpla orice. Nu îmi doresc, dar există riscul ca unele cluburi să nu termine campionatul. Pentru noul sezon competiţional e posibil să ne reorganizăm. La liga a II-a vor rămâne tot două serii pentru că nu există infrastructură. Probabil va fi play-off şi play-out”, a spus Cornel Şfaiţer pentru un ziar din Moldova.

Preşedintele clubului FC Botoşani a mai spus că 2013 va fi un an foarte dificil pentru tot fotbalul românesc, indiferent de eşalon. Cornel Şfaiţer spune că din acest an toate cluburile vor fi obligate să-şi achite datoriile la bugetul statului, iar acest lucru poate duce la falimentul mai multor echipe. “2013 va fi un an foarte greu, în primul rând din punct de vedere financiar. Vedem ce se întâmplă în liga I. Va fi un an foarte greu, în general pentru sportul românesc. Sperăm să se aşeze lucrurile, să fie un moment zero pentru tot fotbalul românesc şi să începem o reconstrucţie. Să acordăm o atenţie mai mare jucătorilor tineri. Fotbalul trebuie să funcţioneze cu bani reali, cu salarii normale. Trebuie să înţeleagă toată lumea că nu mai putem funcţiona fără să achităm banii la bugetul statului”, a mai declarat Cornel Şfaiţer.

De câţiva ani s-a vorbit despre licenţiere atât la nivelul Ligii a II-a, cât şi pentru Liga a III-a, însă pentru anul 2013 s-a anunţat deja faptul că eşaloanele doi şi trei sunt scutite de la această prevedere. (B.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.