Politic

Liderii PRO România și-au prezentat proiectele pentru Teleorman, în prima zi de campanie electorală

PRO România Social-Liberal se va numi formațiunea politică ce va rezulta în urma fuziunii oficiale dintre ALDE și PRO România, iar la nivelul județului Teleorman, pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, partidul vine în fața alegătorilor cu o echipă care este, după cum spune Samuel Calotă, candidatul pentru Camera Deputaților,“o îmbinare de experiență de viață și experiență politică cu ceea ce înseamnă tinerețe, vigoare, energie, ambiție pentru a reuși în acest demers care înseamnă Parlamentul României”.

„Această construcție politică ce va rezulta în urma fuziunii are două componente: una socială, care se va ocupa cu precădere de problemele oamenilor aflați în nevoie, ale celor defavorizați, ale celor fără locuri de muncă, fără speranță, iar componenta liberală a partidului nostru este cea care se va îndrepta în mod deosebit către cei care oferă locuri de muncă, către cei care aduc plus valoare bugetului statului, către cei care până acum nu au fost încurajați în demersurile lor”, susține liderul partidului, Samuel Calotă.

În cadrul unui eveniment de lansare a candidaților pentru alegerile parlamentare, ce a avut loc vineri, 6 noiembrie, în prima zi de campanie electorală, Samuel Calotă și-a prezentat colegii de partid ce se vor regăsi pe buletinele de vot, pentru cele două camere ale Parlamentului, și a vorbit, totodată, despre principalele proiecte pe  care partidul pe care-l reprezintă și le-a propus pentru județul Teleorman.

„În timpul campaniei electorale voi avea trei direcții pe care mă voi exprima și îmi voi exprima proiectele. Prima direcție va fi în domeniul sănătății, unde se poate observa ce se întâmplă. La început a fost o banală gripă, am intrat în stare de urgență cu toate că nu aveam cazuri, ulterior totul a fost tratat superficial, iar astăzi avem aproape zilnic undeva la 10.000 de cazuri de infectări. Un Guvern care a fost orins pe picior greșit, fără ceea ce îi trebuie, și care a luat măsuri haotice, fără să țină cont de părerile specialiștilor în domeniu. S-a tratat această problemă într-un mod politicianist, care, inevitabil, a dus la pierderi de vieți omenești și la transmitere comunitară a infecției cu COVID. (…) Al doilea domeniu asupra căruia mă voi aplica va fi cel al protecției consumatorului, este cunoscut faptul că am lucrat în acest domeniu o perioadă de timp, am deținut chiar funcția de șef al controlului pe țară la ANPC, știu problemele cu care se confruntă românii la acest capitol, știu chestiunile în care ei sunt înșelați de anumite categorii de comercianți sau în serviciile la care apelează, am capacitatea și instruirea necesară ca să pot să promovez acte normative în Parlament împreună cu colegii cu care vom forma grupul parlamentar, în așa fel încât românii să fie apărați în demersurile lor (…) A treia direcție pe care o voi urma în campanie și care mă preocupă este agricultura. Este cunoscut faptul că suntem un județ preponderent agrar, un județ în care se produce hrană nu doar pentru români, ci și pentru locuitorii altor țări, pentru că noi exportăm materie primă, exportăm grâu, apoi primim pâine congelată pe care o coc unele companii de panificație în cuptoare în România și ne-a vând la prețuri de 6-7 ori mai mari decât cel de achiziție a materiei prime”, a spus liderul PRO România, Samuel Calotă, care aprecizat și faptul că, pentru scrutinul de pe 6 decembrie, partidul pe care îl conduce și-a propus să obțină un mandat de senator și unul de deputat.

Pentru Senat vor candida din partea PRO România, Gabriel Crîngeneanu, “un tânăr care a făcut și politică” și care “lucrează în prezent și în administrație”, așa cum îl caracterizează Samuel Calotă, urmat de Olivian Delcea, Sandu Sorinel și Geanina Gâdea.

Lista pentru Camera Deputaților este deschisă de Samuel Calotă, care este urmat de Geanina Rusin, Mihaela Stian, Alin Gheorghe, Romică Soreață și Ionel Dinu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.