Politic

Liderii PNL Teleorman au prezentat investițiile realizate în județ și proiectele cuprinse în programul de guvernare

Costel Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului și, totodată, candidatul PNL pentru Camera Deputaților, și Eugen Pîrvulescu, senator PNL de Teleorman și candidatul partidului pentru un nou mandat în camera superioară a Parlamentului, au vorbit, vineri, într-o conferință de presă, despre proiectele Guvernului condus de Ludovic Orban pentru județul Teleorman, dar și despre obiectivele organizației județene a partidului pentru alegerile de pe 6 decembrie.

„Spunem teleormănenilor ceea ce poate face și ceea ce va face Guvernul Ludovic Orban după data de 6 decembrie. Suntem în plină campanie electorală, suntem în momentul în care o să câștigăm alegerile și în județul Teleorman”, a declarat senatorul Eugen Pîrvulescu.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu a vorbit despre principalele investiții realizate în Teleorman, de Executivul condus de Ludovic Orban, în anul scurs de la preluarea guvernării, dar și despre investițiile ce vor fi realizate, la nivelul județului, în următorii patru ani, cele mai multe vizând infrastructura, sănătatea și educația.

„Dezvoltăm România, dezvoltăm Teleormanul. Ce ne dorim noi, Partidul Național Liberal? Ne dorim un trai mai bun pentru români, în România pe care o vom construi, niciun român nu va fi lăsat în urmă. Teleormănenii așteaptă, de 30 de ani de zile, dezvoltarea acestui județ. Iar, noi, astăzi, putem să venim în fața teleormănenilor, să spunem că acest Guvern, într-un an de zile de învestire, se poate mândri cu investiții foarte serioase în Teleorman și aș vrea să amintesc teleormănenilor că pe primul plan și pe agenda Guvernului Orban au fost spitalele din Teleorman. (…) Într-un an de guvernare, noi am realizat ce n-au realizat alții în 30 de ani. Și aș începe cu Spitalul de la Alexandria, care va beneficia de un corp nou cu 72 de paturi, va fi construit din temelie, un alt spital foarte important este cel de la Zimnicea, care a fost, de asemenea, aprobat. De asemenea, anunț astăzi încă un spital, cel de la Turnu Măgurele, care până pe data de 10 decembrie va avea hotărâre de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. (…) Și infrastructura a beneficiat de atenție în acest an de zile și aș vrea să spun că după ce am demarat și finalizat lucrările ce leagă Izvoarele de Zimnicea, după ce am început DE70 unde până pe 25 noiembrie vom finaliza primul tronson de 5 km, urmează, dacă timpul ne va permite, vom demara lucrările și la cel de-al doilea tronson (…) Un drum important este și cel care leagă Alexandria de Turnu Măgurele, pentru care deja s-a finalizat proiectarea, iar dacă timpul ne permite, posibil să-l începem în decembrie. Un alt drum important prins în programul de guvernare, prin DRDP, este cel care leagă Zimnicea de Giurgiu, care e nerefăcut din 2001, dacă nu mă înșel”, a spus Costel Barbu, în cadrul conferinței de presă.

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu a precizat și că, din datele culese din județ, electoratul teleormănean a „înțeles că drumul județului Teleorman este către dreapta, către o guvernare locală liberală și către o guvernare națională liberală”.

„Este o realitate, atât eu, cât și domnul Barbu și colegii din Teleorman suntem preocupați de de tot ceea ce se întâmplă în Teleorman și ne dorim ca parte importantă din acest program de guvernare, în special care face referire la infrastructură, parte economică, creare de locuri de muncă, să se transpună în județul Teleorman. Acum o lună și jumătate câștigam alegerile în Teleorman, astăzi suntem la două săptămâni și jumătate de alegerile parlamentare. Realitatea județului ne spune că cetățenii și cei cu drept vot au înțeles că drumul județului Teleorman este către dreapta, către o guvernare locală liberală și către o guvernare națională liberală. Parlamentul României, după 6 decembrie, va fi majoritar PNL, pentru că am demonstrat, în numai un an de zile, în condițiile grele de pandemie, cu cheltuieli enorme, am reușit să păstrăm investițiile în infrastructură, pentru că acestea sunt cele care mențin locuri de muncă și creează plus valoare în economie. Revenind la Teleorman, de data aceasta, la nivel de județ, PNL prin tot ce înseamnă aparatul nostru de specialitate, vom da o altă viziune guvernării județului Teleorman”, a spus senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.

Câștigarea a trei mandate de deputat, din cele cinci câte revin județului, și unul de senator, din cele două disponibile, este obiectivul PNL Teleorman pentru alegerile de pe 6 decembrie.

 

One Comment

 1. Aplauze pentru investiții și alte proiecte mult așteptate!
  Dar… niciun partid nu vrea să se atingă de sistemul bugetar.
  Nu există la această oră un sistem care să-i spună preşedintelui sau premierului, la două apăsări de tastă, câţi angajaţi are Agenţia X, Ministerul Y sau Primăria Z, câţi avea în 2000 şi ce cheltuieli per angajat sunt în fiecare instituţie în prezent faţă de cele de acum patru ani.
  Guvernul PNL cheltuie 42% din toate veniturile bugetului pe salariile celor X milioane de bugetari.
  Salariul mediu în primele zece instituţii este de 7.300 de lei, adică 1.500 de euro.
  Implementati in toate instituțiile din Teleorman, modelul noului șef CJ Bihor, Ilie Bolojan:
  ”O altă prioritate este să restructurăm Consiliul Județean de acolo se vor pentru a se elibera sume importante de bani. Va ieși un scandal, dar asta este, nu va fi nici primul, nici ultimul. Efectul va fi însă în județ pentru că milioane de euro în fiecare an vor fi distribuite suplimentar către toate comunele. Vor fi indicatori de performanță, nu se va mai juca politic”, a spus noul șef al CJ Bihor.
  Bolojan a devenit cunoscut pentru restructurarea Primăriei Oradea și a Prefecturii Bihor, unde a introdus indicatori de performanță și a concediat angajații intrați fără concurs.
  Aștept angajamentul vostru!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.