Social

Liceul Teoretic Zimnicea ar putea să organizeze clase cu profil profesional

Cel puțin o clasă de învățământ profesional ar putea fi organizată în cadrul Liceului Teoretic Zimnicea, începând cu anul școlar 2020-2021, dacă demersul autorităților locale va fi oficializat. Potrivit unei informări a Primăriei Zimnicea, Liceul Teoretic Zimnicea își propune să deschidă clase cu profil profesional în cadrul unui program de învățământ dual, în acest sens fiind organizată deja o înlânire între reprezentanții liceului și agenți economici de pe raza orașului Zimnicea.

Potrivit sursei citate, întâlnirea a avut la bază deschiderea unui program de învățământ dual care să pregătească elevii în diferite calificări profesionale cerute de piața muncii locală. Pentru a deschide un astfel de program este nevoie ca agenții economici să solicite o serie de calificări către Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, iar liceul va trebui, mai apoi, să obțină autorizarea provizorie pentru respectivele calificări.

Învățământul profesional din cadrul programului dual va dura trei ani, la cursurile sale putând să se înscrie absolvenții de clasa a 8-a, dar și tinerii până în 26 de ani, dacă nu au urmat o altă formă de școlarizare dupa cele 8 clase. Dacă demersul va fi oficializat, cel mai probabil Liceul Teoretic Zimnicea va organiza, începând cu anul școlar 2020-2021, cel puțin o astfel de clasă, cu un minim de 20 de elevi, care pot urma una dintre cele 3 specializări profesionale cerute de piața muncii locală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.