Social

Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Alexandria a câștigat un nou proiect Erasmus+

Liceul Teoretic „Constantin Noica” din municipiul Alexandria va primi finanțare pentru un proiect de mobilitate Erasmus+ în domeniul educației școlare, actiunea Cheie 1. E-aplicația STRATEGY – Strong Teachers Respect, Assess, Treat Everybody Gently a fost depusă de unitatea noastră în februarie 2019. Astfel, 11 profesori vor merge la cursuri în centre de formare din Cehia (Praga), Spania (Madrid) și Portugalia (Sesimbra).

Acest proiect, care se va desfășura pe o perioadă de 18 luni, este singurul depus de o unitate de învățământ din Teleorman care va beneficia de finanțare din partea Comisiei Europene (valoare 25,610 de euro).

Scopul proiectului este implementarea unei strategii didactice moderne, care să determine un proces instructiv-educativ modern la clasele unde există un număr mare de elevi din medii defavorizare și care să prevină rezultatele scăzute la învățătură și abandonul școlar.

Cele două obiective urmărite în cadrul proiectului sunt:

  • Dezvoltarea de noi competențe, până în luna a 16 –a de proiect, pentru11 cadrele didactice de la LTCN de a aplica strategii didactice noi, de tipul “4 C”, în procesul instructiv-educativ, pentru dezvoltarea abilităților de comunicare și inter-relaționare;
  • Dezvoltarea competentelor, până în luna a 14-a de proiect, de implementare a strategiilor de personalizare a procesului de învățământ, de către 20 de cadre didactice de la LTCN, pentru dezvoltarea abilităților personale, profesionale, sociale ale elevilor;

Reamintim că Liceul Teoretic „Constantin Noica” din municipiul Alexandria implementează, în calitate de coordonator, proiectul european Erasmus+ “Let’s Make School Our Second Home!” (Să facem din școală o a doua casă!”), pentru care a primit o finanțare de aproximativ 40.000 de euro de la Comisia Europeană.

Important de menționat este faptul că unitatea noastră de învățământ așteaptă rezultatele selecției pentru alte trei proiecte cu finanțare de la Comisia Europeană, destinate elevilor,  cu scopul de a le oferi noi oportunități.

 

Coordonator proiecte europene,

Prof. Simona Dragomir

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.