Social

Liceenii din Teleorman sunt așteptați să se înscrie gratuit la “The Switch”, competiție antreprenorială cu premii de peste 40.000 de euro

Toți elevii de liceu din clasele IX-XI sunt invitați să se înscrie la competiția antreprenorială “The Switch” până pe 23 februarie. Se pot înscrie elevi de la orice liceu, din toate județele țării, acestea fiind împărțite în 4 regiuni de concurs.

În cadrul competiției sunt oferite trei premii a câte 10.000 euro și 20 de premii de 500 euro.

Edison, Grupul Educativa și Social Innovation Solutions au lansat împreună prima ediție a concursului “The Switch”, o competiție națională de soluții antreprenoriale adresată elevilor de liceu (clasele IX-XI), pasionați de antreprenoriat, business sau tehnologie. Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac până pe 23 februarie, prin completarea formularului disponibil pe site, aici.

Perioada de desfășurare a competiției este ianuarie – mai 2022 și cuprinde mai multe etape: ianuarie – 23 februarie: înscrierile oficiale; 5-6 martie: finalele regionale; 18-20 martie: bootcamp weekend; 28 aprilie – 1 mai: marea finală.

Elevii pot să se înscrie atât individual, cât și împreună cu alți colegi sau prieteni, în cadrul unei echipe de maximum trei persoane, de preferat din aceeași regiune. Vor fi desemnați drept câștigători participanții ce oferă soluții inovative pentru provocările lansate în competiție, premiate pe trei categorii: o propunere business – se va premia soluția ce are la bază o afacere care poate schimba societatea în care trăim; o propunere tech – se va premia soluția ce pune accentul pe tehnologie; o propunere colaborativă – va fi premiată echipa formată din mai mulți participanți din alte echipe, ce vin cu soluții diferite și ajung la o idee inovatoare pentru marea finală.

Soluțiile câștigătoare vor fi premiate cu: 500 euro, dacă se califică în competiția regională (20 de câștigători/ 5 din fiecare regiune de concurs); 10.000 euro, dacă intră în competiția națională (3 câștigători).

Mai mult, participanții au șansa de a câștiga și alte premii oferite de parteneri ai proiectului, chiar dacă nu au ajuns în finală.

“Edison este locul de întâlnire a antreprenoriatului cu tehnologia și obiectivul nostru este să aducem elevii cât mai aproape de cele două domenii ale viitorului. Știm că tinerii sunt motivați de competiții, așa am gândit The Switch, concursul care să-i mobilizeze și să le stârnească cele mai creative, trăsnite, dar și utile și inovatoare idei. Premiem liceeni care au o viziune de viitor, pe cei care caută răspunsuri la întrebările «De ce?» și «Cum?» și pe cei care vor să producă schimbare în jurul lor. Căutăm soluții de business & tech sustenabile, care pot rezolva cele mai importante probleme ale societății. Multă baftă tuturor!”, declară Tudor Popescu, coordonatorul competiției The Switch și a Cluburilor Edison.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.