Social

Liceenii din Alexandria se vor familiariza cu meseriile dorite în cadrul unui program internaţional

elevi liceu53 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria vor petrece o zi într-o companie sau instituţie pentru a se familiariza cu activităţile şi responsabilităţile pe care le presupune meseria la care aceştia aspiră, în cadrul programul internaţional de orientare profesională Job Shadow Day® 2013. Acest lucru se va întâmpla pe data de 2 aprilie în cadrul celei de-a XI-a ediţii a programului iniţiat de Organizaţia Junior Achievement România cu sprijinul profesorilor coordonatori din peste 65 de localităţi din toată ţara. Programul are ca scop principal promovarea în rândul elevilor a unei mai bune înţelegeri a profesiei pe care o doresc şi a modului de funcţionare a unei companii şi ajută elevii să înţeleagă care sunt responsabilităţile şi activităţile unui angajat din domeniul în care doresc tinerii să lucreze, prin accesul direct la locul de muncă al acestuia.

Elevii Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” vor merge în şapte instituţii şi societăţi comerciale din Alexandria, cele mai dorite meserii de anul acesta fiind: poliţist, avocat, procuror, jurnalist. Ziua de shadowing se încheie  pe data de 3 aprilie cu o ceremonie la care participă toţi elevii Liceului Pedagogic şi reprezentanţii companiilor şi instituţiilor participante în Job Shadow Day 2013, derulată în anfiteatrul unităţii de învăţământ.

Partenerii locali de anul acesta sunt: Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Teleorman, Parchetul pe lângă Tribunalul Teleorman, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Psihopedagogică la care se adaugă instituţii bancare, societăţi comerciale şi mass media.

“Experienţa unei zile de lucru în “umbra” unui angajat poate să ofere elevilor răspunsuri mai clare la întrebările “Ce vreau să devin după ce termin şcoala?” sau “Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. În acelaşi timp, şi angajatorii pot afla mai multe despre aşteptările tinerilor de la viitorul loc de muncă şi despre nivelul de cunoştinţe şi abilităţi pe care le au viitorii angajaţi.

Cu câteva ore petrecute alături de un elev şi cu mult suflet pus în activităţile din ziua respectivă, orice angajat, fie dintr-o companie privată sau instituţie poate schimba destinul unui tânăr. Orice experienţă la un loc de muncă însemnă o şansă în plus pentru un tânăr să îşi aleagă o meserie ştiind ce responsabilităţi şi ce pregătire presupune aceasta”, a declarat prof. Violeta Peşu, Coordonator local Job Shadow Day la Junior Achievement România. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.