Social

Liceenii, cei mai chiulangii dintre elevii teleormăneni

Elevii teleormăneni din toate ciclurile de învăţământ au reuşit să acumuleze în anul şcolar trecut aproape un milion de absenţe nemotivate, conform datelor prezentate de inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe, cu prilejul raportului privind starea învăţământului teleormănean. Numărul total al absenţelor acumulate de elevii teleormăneni în anul şcolar trecut este de 1.366.270, dintre care doar aproximativ 400 000 sunt motivate. Cei mai chiulangii s-au dovedit elevii din învăţământul liceal care au acumulat în total 801 107 absenţe, numai 287.101 dintre acestea, cel puţin teoretic, fiind motivate. Dacă adeverinţele medicale prezentate de elevi pentru motivarea absenţelor au fost eliberate justificat este însă o problemă discutabilă. Nici elevii de gimnaziu nu s-au înghesuit anul trecut să participe la ore, numărul absenţelor acumulate de aceştia fiind, de asemenea, în creştere. 377063 de absenţe au avut în total elevii din clasele V-VIII, numai 86 242 dintre acestea fiind motivate. Au lipsit de la şcoală nejustificat şi mulţi dintre elevii din învăţământul primar, numărul total al absenţelor acestora depăşind 130.000, mai puţin de un sfert dintre acestea fiind motivate. Chiar dacă numărul total al absenţelor acumulate de elevii din învăţământul liceal seral este mai mic decât al celorlalţi elevi, respectiv 57828, raportat la numărul celor cuprinşi la această formă de învăţământ, aici s-a înregistrat cea mai slabă prezenţă.

Acumularea unui număr mare de absenţe a dus la exmatricularea a 345 de elevi din învăţământul liceal de zi şi a 78 de elevi din învăţământul liceal seral. Peste 3000 de elevi teleormăneni, două treimi reprezentând liceeni, au avut în anul şcolar trecut media scăzută la purtare, cu unul sau mai multe puncte din cauza absenţelor.

Prof. Valeria Gherghe a atras atenţia directorilor unităţilor de învăţământ ca în acest an şcolar să ia din timp legătura cu părinţii elevilor care chiulesc de la ore, nu când aceştia ajung în pragul exmatriculării, reducerea absenteismului şcolar fiind una dintre priorităţile învăţământului teleormănean anul acesta. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.