Eveniment

Liceele participante la Parada Europei din acest an au aflat ţările pe care le vor reprezenta

parada europeiParada Europei a devenit deja, pentru judeţul Teleorman, un eveniment tradiţional, care reuneşte tinerii liceeni în demersul de a reconstitui creativ Europa Unită. Aşa cum ştim, în fiecare an, pe data de 9 mai sau în preajma datei respective, Consiliul Judeţean Teleorman şi  Asociaţia EuroTeleorman, având ca parteneri Consiliul Judeţean Teleorman, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman şi instituţiile media organizează anual, pentru a marca semnificaţia Zilei Europei, un eveniment unic la nivel naţional, cunocut sub denumirea de Parada Europei. Acest eveniment, realizat sub forma unei competiţii în cadrul căreia fiecare liceu, prin tragere la sorţi, reprezintă în mod inedit câte o ţară membră a Uniunii Europene, Brazilia, Rusia, India, China şi SUA, promovează şi evidenţiază elementele de cultură, tradiţie şi istorie, caracteristice fiecărui stat. În acest sens, vineri, 15 februarie, reprezentanţii celor 19 licee înscrise în competiţie au participat la tragerea la sorţi, în urma căreia au fost stabilite ţările pe care le vor reprezenta în cadrul paradei din acest an, ordinea intrării în concurs, dar şi alte aspecte legate de organizarea importantului eveniment.

Directorul executiv al EuroTeleorman, Mihai Putineanu, a vorbit despre dezideratul continuităţii şi al îmbunătăţirii modului de organizare, în funcţie de resurse, evident, precizând că vor fi suficienţi ani de acum înainte în care organizatorii vor putea face adăugiri sau vor putea elimina elemente legate de partea de organizare efectivă a paradei. Tot Mihai Putineanu a fost cel care a realizat tragerea la sorţi, în urma căreia liceele au aflat ce ţări vor reprezenta la Paradă şi în ce ordine vor intra în concurs. În urma tragerii la sorţi, a rezultat că Liceul Teoretic Olteni va reprezenta Italia, Liceul Alexandru Ioan Cuza din Alexandria va reprezenta Portugalia, Liceul Teoretic Sfântul Haralambie din Roşiori va reprezenta India,  Liceul Tehnologic nr.1 din Alexandria va reprezenta Belgia, Liceul Teoretic Constantin Noica va reprezenta Germania, Liceul Teoretic  Marin Preda din Turnu Măgurele va reprezenta Danemarca, Liceul Teoretic Virgil Magearu  va reprezenta Brazilia, ColegiulTehnic Anghel Saligny din Roşiori va reprezenta România, Colegiul Naţional Unirea din Turnu Măgurele va freprezenta Franţa, Liceul Teoretic Videle va reprezenta Bulgaria, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat  va reprezenta Grecia. Pe locul al 13 în concurs a fost Liceul din Piatra, care va reprezenta China, urmat de Colegiul Tehnic David Praporgescu din Turnu Măgurele care va prezenta tradiţiile, cultura şi istoria Marii Britanii, urmat de Colegiul Tehnologic Drăgăneşti Vlaşca care va reprezenta Ungaria. Pe ultimele poziţii privind intrarea în concurs se află Liceul Tehnic  Nicolae Bălcescu care va reprezenta Spania, Colegiul Dimitrie Ghica din Alexandria  care va reprezenta SUA, Colegiul Anastasescu din Rosiorii de Vede va reprezenta Rusia, iar Liceul Teoretic Zimnicea va reprezenta Austria.

Trebuie făcută, în final, şi precizarea că tinerii fac apel, în pregătirea evenimentului, la elemente specifice statului pe care îl reprezintă, deşi nu intră în contact direct cu obiceiurile şi tradiţiile acestuia, ei îşi culeg singuri informaţiile necesare şi reuşesc să prezinte specificul ţării în cauză într-un mod original şi atractiv. Potrivit directorului EuroTeleorman, anul acesta evenimentul va avea loc în alt oraş decât Turnu Măgurele şi se poartă discuţii cu restul primăriilor de oraş din judeţ pentru a vedea care este cea mai bună locaţie pentru realizarea evenimentului din acest an.

Carmen Dumitrescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.