Social

Liceele din Teleorman cu cele mai slabe rezultate la Bacalaureat / “Andrei Șaguna” Botoroaga, record negativ și în acest an

Liceul Tehnologic “Andrei Șaguna” Botoroaga nu a excelat niciodată în privința rezultatelor obținute de elevi la examenele naționale, ba, dimpotrivă, acestea sunt din ce în ce mai descurajatoare. În urma rezultatelor publicate de Ministerul Educației, în această sesiune a examenului de Bacalaureat 2022, din cei 10 elevi înscriși, niciunul nu a promovat. Mai mult, toți cei 10 elevi au decis să nu se mai prezinte la toate probele, după ce notele obținute de cei câțiva care au susținut una sau două probe scrise au fost extrem de mici. Astfel, fie că au susținut proba scrisă la limba și literatura română, fie una dintre probele la disciplina obligatorie a profilului, notele au fost cuprinse între 1,75 și 4.

Un alt liceu cu rezultate foarte slabe este Liceul Tehnologic “General David Praporgescu” Turnu Măgurele, unde din cei 8 elevi înscriși, doar unul a reușit să promoveze la limită, cu o medie de 6.06, în timp ce doi candidați au ales să nu se mai prezinte. Nici Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie” din Turnu Măgurele nu stă deloc bine la promovabilitate: din 30 de candidați, 4 nu s-au mai prezentat și doar unul a reușit să obțină media 6.65 care să-i asigure diploma de bacalaureat.

La Liceul Tehnologic Drăgănești Vlașca, din 17 elevi înscriși, unul singur a promovat, iar 2 nu s-au mai prezentat; la Liceul Teoretic Piatra, 5 elevi au obținut medii cuprinse între 6.03 și 8.98, doi nu s-au mai prezentat, iar restul până la totalul de 22, au fost declarați respinși.

Rezultate destul de slabe s-au înregistrat și la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, unde din cei 44 de absolvenți, 11 nu au mai considerat necesar să susțină examenul de bacalaureat și doar 9 elevi au reușit să promoveze.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.