Politic

Liberalul Petrică Moț îl înlocuiește pe Marin Țole în Consiliul Județean

Marin Țole, numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, luna trecută, va fi înlocuit în Consiliul Județean de un alt liberal, respectiv Petrică Moț, decizia fiind luată de conducerea PNL Teleorman. Mandatul acestuia va fi validat în următoarea ședință a Consiliului Județean, astfel că efectivul PNL din forul de decizie va fi, din nou, unul complet.

Petrică Moț este unul dintre liberalii vechi ai PNL, a ocupat funcția de viceprimar al comunei Peretu, însă nici de Consiliul Județean nu e străin, cu două legislaturi în urmă fiind parte a aleșilor liberali din forul de decizie județean.

La alegerile locale din septembrie 2020, Petrică Moț a ocupat a 24-a poziție pe lista de candidaturi a liberalilor din Teleorman.

Validarea unul nou mandat din partea PNL în forul de decizie de la nivelul județului a fost necesară după ce consilierii județeni au adoptat, în ședința extraordinară din 22 martie, hotărârea privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judeţean al liberalului Marin Țole, prin demisie, şi vacantarea locului de consilier judeţean.

De la începutul actualei legislaturi, în tabăra PNL au mai fost făcute modificări, după ce Costel Barbu, pe atunci secretar general adjunct al Guvernului, a renunțat la mandatul de consilier județean pentru funcția deținută în Executiv. Ulterior, și Maria Stoian, care fusese aleasă vicepreședinte al Consiliului Județean, și-a dat demisia pentru a merge în Camera Deputaților.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.