Politic

Liberalismul, aşa cum îl înţelege Pîrvulescu…

A fost o vreme când, şi pe meleagurile teleormănene, liderii politici îşi făceau simţită prezenţa din plin. Numai că perioada cu pricina ţine deja de domeniul trecutului şi, în prezent, la butoane se perindă tot felul de oameni mai mult sau mai puţin politici, care au impresia că jocurile de culise şi strategiile politice au apărut odată cu ei. Iar anii electorali sunt de natură să scoată în evidenţă ca nicio altă perioadă nepriceperea acestora în ce priveşte calculele şi strategiile politice. Astfel, de la identificarea candidaţilor, până la negocieri pentru menţinerea oamenilor cu notorietate în partide sau atragerea unora noi se dovedesc a fi demersuri de-a dreptul imposibile pentru o parte a clasei politice teleormănene.

În rândul liberalilor din judeţ, spre exemplu, lipsa resurselor umane din partid a făcut ca, la alegerile locale, pentru prima funcţie din administraţia locală să candideze paznici de primării sau afacerişti falimentari care n-au fost în stare să aibă grijă de economiile proprii dar şi-au dorit să învârtă banul public.

După scrutinul de pe 5 iunie, cu 29 de primării din 97, liberalii şi-au luat nişte timp pentru a-şi linge rănile, deşi, la nivel declarativ, rezultatele din alegeri au fost unele excepţionale. Desigur, eterna scuză că judeţul Teleorman este roşu şi că nu prea are ce face PNL în situaţia dată, deşi ceea ce se vrea a fi marele PNL are în spate două partide, a fost folosită şi cu această ocazie.

În prezent însă, cu mai puţin de patru luni înaintea alegerilor parlamentare, de altfel cel de-al doilea test electoral al anului 2016, aflăm că liberalii din judeţ deschid lista candidaturilor pentru Senat cu preşedintele organizaţiei judeţene, Eugen Pîrvulescu, în timp ce lista pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă cu Marin Almăjanu.

Aşa cum era de aşteptat, liberalii teleormăneni aduc drept argument suprem pentru prezenţa fostului preşedinte al PNL Teleorman în fruntea listei vechimea acestuia în politică şi în Legislativ, însă omit să aducă în discuţie faptul că începând cu 4 martie 2015, adică de aproape un an şi jumătate, liberalul n-a mai călcat prin Parlament şi a absentat de la toate şedinţele de plen. Cu toate acestea, pentru calitatea de deputat, Marin Almăjanu a încasat, în fiecare lună, indemnizaţia de parlamentar în valoare de peste 5.000 de lei, precum şi aproximativ 10.000 de lei lunar reprezentând cheltuieli suportate din bugetul Camerei Deputaţilor pentru desfăşurarea activităţii biroului parlamentar din judeţ.

Despre activitatea parlamentară din trecut a liberalului Marin Almăjanu, cât şi despre meritele sale în ceea ce priveşte conturarea organizaţiei din judeţ a liberalilor, ne abţinem să facem comentarii, însă îi amintim aspirantului la fotoliul de senator că este, în prezent, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL tocmai pentru că Marin Almăjanu nu şi-a mai putut îndeplini atribuţiile ce-i reveneau în calitatea de lider al liberalilor teleormăneni.

Şi, la o simplă trecere în revistă a realităţii politice teleormănene, nu putem să nu observăm că, atâta timp cât organizaţia liberală va fi condusă de perdanţi (gen Cristi Barbu) incapabili să accepte că sunt depăşiţi de situaţie, iar liberalismul se va reduce la un singur om (gen Eugen Pîrvulescu), scuza că nu se poate face mare lucru într-un judeţ roşu parcă nu-şi prea are rostul. (Violeta Mocanu)

4 Comments

  1. Uita-ti va ce fata de infect are individul, un fel de tractorist-taximooist-hotzpatar, du-te mai nene si lasa-ne cu labarismul tau…

  2. PARTZULESCU=Un semianalfabet, un nemernic, un sooge pix si linge koor la un peretean expirat!!!!

  3. Mai tanti Violeta,cred ca tie iti cam place de Pirvulescu ,ca prea e prezent in articolele tale. Sau poate asa e ordinul venit din zona rosie…

  4. Asta e ala de se lauda ca scoste 55 primsri pt PNL-PDL . Si , el este perdantul postlui de presedinte la consiliul judetean . Se vrea senator, dar o fi absolvit liceul ala agricol unde se chinuia acum cativa ani !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.