Politic

Liberalii teleormăneni, mulţumiţi

caru1Ioan DUMITRESCU

Teodor Niţulescu, copreşedintele Partidului Naţional Liberal Teleorman, fiindcă de duminică Alianţa Creştin Liberală nu mai există, ci doar PNL, Eugen Pîrvulescu, vicepreşedinte PNL Teleorman, Costel Barbu, primarul comunei Suhaia, şi Vică Tăbărana, primarul comunei Moşteni, au ţinut vineri, 21 noiembrie 2014, o conferinţă de presă, prima după alegerile prezidenţiale.

Teodor Niţulescu a remarcat mai întâi faptul că, de duminică seară, ACL nu mai există, iar campania electorală din Teleorman, pentru alegerile prezidenţiale, a fost dificilă, mai ales după ce, în urma Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 55, 18 primari liberali au părăsit partidul. Teodor Niţulescu a amintit faptul că nici un primar migrator nu va fi primit înapoi în partid, şi că aceştia au făcut un pas neinspirat. Niţulescu a mai declarat că a fost o campanie electorală agresivă, susţinută şi de Instituţia Prefectului şi de mai multe instituţii deconcentrate, drept pentru care PNL a făcut mai multe plângeri penale. A mai fost amintit faptul că în ziua alegerilor a fost o migraţie majoră de la o secţie de votare la alta, votându-se pe liste suplimentare.

La rândul său, Eugen Pîrvulescu a ţinut să remarce, în termeni mai puţin academici, dar de înţeles în ceea ce-l priveşte, faptul că „PSD-ul şi-a luat o mare ţeapă”. A amintit Pîrvulescu, citând din cuvintele altor liberali, că la alegeri a fost o presiune enormă, şi s-a recurs şi la intimidări; şi dacă tot au preşedinte dat de PNL, Eugen Pîrvulescu a conchis: „De azi, de mâine, să ne apucăm de treabă. De azi înainte PNL va fi foarte atent, va monitoriza tot. Ei trebuie să facă pasul înapoi”.

Chiar şi primarul comunei Moşteni, Vică Tăbărana, a mulţumit lui Dumnezeu pentru că vremea a ţinut cu votanţii, şi a adus şi dânsul acuze social-democraţilor pentru turismul electoral. Mai mult decât atât, primarul din Moşteni susţine că a fost ameninţat că primăria sa va intra în faliment.

Costel Barbu, primarul comunei Suhaia, secretarul general al Organizaţiei judeţene al fostului PDL, a amintit că în comuna sa scorul anul acesta la prezidenţiale a fost doar de 60%, el fiind obişnuit cu 70%. Şi dacă pentru Costel Barbu „a venit momentul sincerităţii”, urmează să vină şi „momentul faptelor, nu vorbelor”. Primarul comunei Suhaia a mai spus că în Teleorman rezultatul alegerilor prezidenţiale este mulţumitor, iar dacă nu ar fi plecat cei 18 primari, în Teleorman s-ar fi câştigat alegerile. Primarul Barbu Cotel a mai spus că PNL nu va primi traseişti politici, în ciuda faptului că Teodor Niţulescu a precizat că „suntem un partid deschis oricui”. Concluzia finală a fost că liberalii teleormăneni sunt mulţumiţi de alegerea lui Klaus Werner Iohannis în funcţia de preşedinte al României.

6 Comments

  1. D-lor ,dupa metoda practicata in ultimii 10 ani,ar fi trbuit sa castige ponta,din fericire ,oamenii liberi au facut diferenta si aici ma refer la oamenii care au demnitate si constiinta. Rolul vostru,al primariilor de la sate este sa incolonati votantii si sa voteze asa cum doriti voi. Asadar pt mine fie ca sunteti pnl-isti sau psd-isti ,aveti aceleasi metode. Nicio diferenta.

  2. ba nea teo nu mai visa la functia de prefect ca nu se mai intampla minunea, neamtu si orban te mananca cauta-ti un loc mai la usa sau dupa usa, preconizez ca daca blaga nu se descotoroseste de voi, de videanu si compania este mancat, neamtu nu are nevoie de banii vostri, curentul extern este foarte puternic

  3. Gargara ! Ei nu au obținut nici jumatate din voturile care le-a luat Ponta in Teleorman ! So, ciocul mic !

  4. Nea Cotele, daca ne uitam in arhiva ziarului si citim declaratiile dumitale gasim aceleasi vorbe:momentul sinceritatii, momentul faptelor,nu vorbelor!!!??? Chiar nu te-ai plictisit spunand acelas lucru la nesfarsit? Mai ales acuma cand voi nici numai existati ca partid?Cum iti suna in ureche cand auzi secretarul general al Organizatiei judetene al f o s t u l u I P D L?

  5. ma prapaditilor cu ce va laudati ca judetul tot rosu este

  6. Rezultatele ,relativ multumitoare, ale ACL in Teleorman se datoreaza in mare masura PNL si nu a PDL.
    Oamenii sunt satui de cea mai mare parte din ispravile PDL si in special de membrii de tip Nitulescu Teodor &Co.
    Sa speram ca justitia va selecta clasa politica si in timpul cel mai scurt vom avea o clasa politica adevarata.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.