Politic

Liberalii teleormăneni, în căutarea elitelor locale

pnlÎn urmă cu mai bine de trei luni, PNL a lansat, în teritoriu, proiectul „Carieră liberală”, care îşi propune atragerea unor profesionişti şi a elitelor locale, pentru o transformare atât de imagine, cât şi de substanţă a partidului, după cum declara copreşedintele PNL Alina Gorghiu în momentul lansării proiectului.

Potrivit iniţiativei liberalilor, persoanele interesate pot trimite la filialele PNL o scrisoare de intenţie şi un CV, acestea urmând să fie analizate de o comisie din conducerea centrală a partidului. Totodată, persoanele care se prezintă cu CV-uri trebuie să aibă o experienţă profesională relevantă, să îşi asume integritatea ca reper în administraţie, să aspire la funcţii numite în administraţia locală şi centrală şi la candidaturi la alegerile locale şi parlamentare.

„Sperăm în implicarea elitelor locale. Toţi interesaţi pot să trimită la conducerea filialei o scrisoare de intenţie, un CV, care vor fi analizate de o comisie de la nivelul central al PNL pentru a putea face acel bazin de cadre profesioniste cu care vom putea gestiona viitoarea guvernare”, a spus Alina Gorghiu.

În organizaţia liberală din Teleorman, potrivit purtătorului de cuvânt Maria Stoian, startul de atragere a elitelor locale a fost luat mai devreme, astfel că mai mulţi profesionişti în diferite domenii au fost cooptaţi în rândurile PNL înainte ca proiectul să fie iniţiat la nivel naţional. Despre exemple concrete de specialişti teleormăneni care au ales să intre în rândurile liberale, Maria Stoian n-a vorbit, preferând să le ţină la secret, după o logică cel puţin ciudată, în condiţiile în care tocmai cu aceştia se presupune că vor defila la alegerile locale şi generale de anul viitor.

Liderul liberalilor teleormăneni, Eugen Pîrvulescu a întărit spusele purtătorului de cuvânt PNL şi a precizat că e vorba de oameni noi în politică, întreprinzători teleormăneni, cu care vor participa la alegerile locale din 2016. Totodată, ca o strategie liberală, numele acestora va fi ţinut o vreme la secret.

Mai dornic să-şi facă publice achiziţiile a fost şeful părţii democrat-liberale, Cristi Barbu, care şi-a lăudat echipa formată după venirea la cârma organizaţiei. Astfel, de la medici ca dr. Sorin Chirea şi ingineri ca Alexandru Dimitrie Ionescu (inginer silvic) şi Mitrea Oprea, până la nume mai sonore în politica teleormăneană, ca Eugen Jieanu sau Marian Rînescu, preşedintele PDL se laudă cu o echipă competitivă la alegerile locale din 2016. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Elite purtatoare de pungi in campania electorala.

  2. ce sa faceti ma cu elitele, sa va ascundeti dupa ele va trebuie marionete inteleg nu lideri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.