Unificarea dreptei sub marele PNL a fost, încă de la început, privită cu oarece scepticism, având în vedere vechile orgolii din cele două fronturi politice. Astfel, spun gurile rele, războiul nu are cum să se încheie definititv, decizia de fuziune fiind una care se impunea pentru a ţine piept social-democraţilor în alegerile prezoidenţiale din noiembrie 2014. Şi, dacă se iau în calcul deja faimoasele stenograme din cadrul şedinţei vechilor liberali de la Bistriţa Năsăud, nu un oarecare simplu membru de partid, ci chiar liderul liberal Teodor Atanasiu confirmă zvonurile potrivit cărora fuziunea a fost una mai degrabă impusă decât dorită. În mod evident, liberalii au încercat să minimalizeze problema, la nivelul PNL Teleorman Costel Barbu spunând că lucrurille stau bine, iar cazul a fost izolat, în timp ce Eugen Pîrvulescu a pus problema scoaterii declaraţiei din context. Acum, cât de scoasă din context este declaraţia şi cât de izolat e cazul în condiţiile în care unul dintre liderii marcanţi ai PNL spune că s-au „ţinut de nas” şi au fuzionat pentru a câştiga alegerile, numai liderii PNL Teleorman ştiu.
Potrivit protocolului, până în anul 2017, conducerea liberală va fi bicefală, prin copreşedinţi, urmând ca după alegerile locale şi mai apoi parlamentare din 2016 să fie organizat un Congres, în urma căruia să fie aleasă o nouă conducere.
Mai sunt încă aproape doi ani până atunci, ar spune unii, însă, liberalii nu pierd timpul şi au intrat deja în logica alegerilor locale, după cum chiar cei doi copreşedinţi ai PNL Teleorman, Cristi Barbu şi Eugen Pîrvulescu au confirmat în cadrul ultimei conferinţe de presă.
Problema care se pune în cazul alegerilor locale este care dintre vechile formaţiuni va da candidatul, în acest sens cei doi lideri liberali anunţând realizarea unor sondaje care să dea cei mai buni candidaţi.
Un exemplu concret îl reprezintă Primăria Alexandria, unde atât liberalul George Drăghici, cât şi democrat-liberalul Florin Titirişcă sunt în cursă pentru scrutinul din 2016 şi unde, susţin liderii PNL, rezultatul sondajului va da contracandidatul acualului edil al municipiului reşedinţă de judeţ.
Dincolo de alegerile locale, un punct important pe agenda PNL îl reprezintă, în mod evident, alegerile parlamentare care, potrivit modificărilor aduse Codului electoral, vor fi organizate pe liste, numărul de parlamentari fiind, de asemenea, redus. În acest sens, liberalii, mai vechi şi mai noi, vor avea de dus negocieri serioase pentru a-şi împărţi zonele de influenţă şi pentru a ocupa locuri eligibile pe lista care să-i propulseze în Parlament, mai ales în contextul în care, dipă anul 2016,la orizont se întrevede guvernarea.
Nici anul de graţie 2017 nu este scăpat din vedere de către liberali, astfel că, deşi evită s-o spună răspicat, cei doi copreşedinţi ai PNL Teleorman dau semne că se gândesc la care dintre ei va rămâne la şefia PNL după Congres. În mod evident, oricare dintre cele două variante este plauzibilă, la fel cum este posibil ca nici unul, dar nici celălalt să fie liderul liberalilor teleormăneni după 2017. (Violeta Mocanu)
Va dau ca sigur rezultatul plasarii in sondaje a celor doua formatiuni pentru ocuparea fotolulului de la primarie! De departe va fi a celor de la liberali.Motivul,pdl-stii inca dainuie in mintea oamenilor ca oaia neagra a cui vreti dumnevoastra!Oricum nici liberalul nu va castiga fotoliul respective!