Politic

Liberalii reprogramează alegerile în organizaţiile locale… din pix

Reprezentanţii PNL Teleorman sunt, de ceva timp, prinşi de febra alegerilor interne, la finalul cărora, după mai bine de doi ani de interimat, îşi vor alege noua conducere. 15 aprilie este termenul limită până la care aspiranţii la preşedinţia PNL Teleorman îşi pot depune candidaturile, urmând ca pe 20 aprilie să aibă loc Conferinţa Judeţeană a PNL Teleorman, a precizat Dan Popescu, preşedintele comisiei constituite la nivelul partidului pentru organizarea alegerilor interne. De asemenea, mai susţine liberalul, până pe 20 aprilie trebuie să fie încheiate alegerile în cel puţin 3/4 din organizaţiile locale ale liberalilor, aceasta fiind, de altfel, condiţia impusă de conducerea de la centru pentru a putea fi organizată Conferinţa Judeţeană.

În acest sens, alegerile în organizaţiile locale ale partidului au început şi s-au desfăşurat după un calendar afişat la sediul organizaţiei judeţene a PNL Teleorman. Între timp, pe programarea oficială a alegerilor au apărut modificări ale datelor la care unele organizaţii locale îşi aleg noua conducere. Despre motivele ce au stat la baza modificărilor din calendarul oficial, preşedintele comisiei de organizare a alegerilor interne, Dan Popescu, spune că nu ştie nimic, însă, susţin surse din partid, reprogramările făcute peste noapte au condus la situaţii cel puţin neplăcute în rândul membrilor PNL din judeţ.

Un caz concret în care reprogramarea a fost făcută, se pare, după ureche este cel al organizaţiei locale de la Smârdioasa, unde o bună parte a membrilor PNL s-au trezit că vor să organizeze nişte alegeri (programate iniţial pe 31 martie) care avuseseră loc deja (după reprogramare) cu două zile mai devreme, respectiv pe 29 martie.

 

Alexandru Iliescu şi Jean Dina Covaci îşi dispută preşedinţia PNL Roşiori

 

Liberalii de la Roşiorii de Vede, cu carnet de membru şi cotizaţia achitată la zi, îşi vor alege preşedintele sâmbătă, 01.04.2017, ora 10.00, la Casa de Cultură din str. Dunării. Pentru preşedinţia organizaţiei şi-au depus candidatura consilierul judeţean Alexandru Iliescu şi fostul şef de cancelarie al prefectului, Jean Dina Covaci.

Rămâne de văzut care dintre candidaţi va fi mai convingător şi dacă alegerile se vor desfăşura şi la Roşiorii de Vede după modelul Alexandria, cu pază la uşă mai exact.

 

Între timp, s-a stabilit că noul preşedinte al PNL Teleorman va fi ales la Viişoara

 

Potrivit preşdintelui interimar al PNL Eugen Pîrvulescu, Conferinţa Judeţeană a partidului va avea loc la Viişoara, acolo unde, susţine acesta, există un cămin cultural recent renovat, după standarde europene, cu suficient spaţiu, pentru ca alegerea noii conduceri liberale să poată fi desfăşurată în condiţii optime.

De asemenea, a mai precizat Eugen Pîrvulescu, varianta căminului cultural de la Viişoara a venit după ce liberalii au făcut cereri pentru Consiliul Judeţean şi Primăria Alexandria pentru a le pune la dispoziţie o sală, însă nu au reuşit să obţină una cu un număr suficient de locuri pentru delegaţii care vor alege noul preşedintel al PNL Teleorman.

Pentru şefia organizaţiei judeţene a liberalilor şi-au depus candidatura, oficial, Claudiu Crăcea, liderul PNL de la Turnu Măgurele, fostul consilier judeţean Adrian Savu, preşedintele interimar al PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu, dar şi  fostul preşedinte al PDL Teleorman Teodor Niţulescu, a cărui candidatură a iscat numeroase discuţii atât în spaţiul public, cât şi în rândul liberalilor teleormăneni. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. prostanacul de ILIESCU vrea sef dupa ce a pus la pamant spitalul impreuna cu ciracul sau Alexe. acest psohopat , minte bolnava sfertodoct, gangav si lacom ca in vierme vrea sa conduca pana-i va suna scandura.

  2. Ion Pribeagu

    Iliescu e istorie, castiga Jean Dina

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.