Politic

Liberalii îşi împart locurile eligibile: Pîrvulescu şi-a revendicat prima poziţie pentru Senat, fosta consilieră a Alinei Gorghiu e în cărţi pentru Camera Deputaţilor

Cel de-al doilea test electoral al anului, scrutinul pentru alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, prinde scena politică teleormăneană cu acelaşi PSD rezervat şi disciplinat, cu un PNL unificat, însă mai degrabă la nivel oficial, cu o fuziune eşuată a UNPR cu PMP, dar şi cu un ALDE cu uşile larg deschise pentru a primi noi membri. Totodată, spre deosebire de scuritunul din 2012, formaţiunile politice îşi vor disputa un număr de parlamentari redus semnificativ, astfel că numai 5 deputaţi şi doi senatori revin judeţului Teleorman. În acest sens, partidele politice îşi fac, deocamdată, calcule referitor la modul în care îşi vor împărţi cele şapte mandate de parlamentari.

Astfel, liberalii, cei mai optimişti dintre ei, e adevărat, visează la un mandat de senator şi două de deputat, în timp ce reprezentanţii mai puţin optimişti ai dreptei teleormănene sunt de părere că se vor alege cu un singur mandat de deputat în urma scrutinului de pe 11 decembrie, drept argumente invocând numărul mic de mandate ce revin judeţului Teleorman, lipsa de unitate în partid, atitudinea duplicitară a unora dintre liderii liberali, precum şi rezultatele slabe obţinute la locale.

Referitor la reprezentanţii PNL ce se vor regăsi pe listele de candidaturi ale PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, preşedintele numit al dreptei din judeţ, şi Marin Almăjanu, preşedintele ales la organizaţiei judeţene a PNL, sunt variantele ce vor ocupa primele poziţii de pe lista pentru Senat, respectiv Camera Deputaţilor, dacă ar fi să dăm crezare declaraţiilor publice ale actualului lider al liberalilor teleormăneni. Pe la colţuri însă, se discută că Marin Almăjanu, cel care ar fi putut să aducă voturi dreptei teleormănene şi care ar fi putut, de asemenea, să mobilizeze primarii PNL, care se ştie deja că nu au o relaţie tocmai bună cu actualul lider liberal, n-ar mai fi în cărţi pentru parlamentare.

Desigur, între timp a apărut şi zvonul potrivit căruia preşedintele PNL Alina Gorghiu ar putea candida în Teleorman la alegerile de pe 11 decembrie, după ce decizia de a deschide lista de candidaturi pentru Camera Deputaţilor în Argeş părea una bătută în cuie. Aşa cum era de aşteptat, faptul că preşedintele PNL ar putea fi unul dintre candidaţii liberalilor teleormăneni a stârnit unele reacţii în rândul reprezentanţilor dreptei din judeţ. Astfel, în timp ce unii consideră că ar fi prilejul ideal pentru o confruntare directă cu adversarul politic Liviu Dragnea, la el acasă, alţii văd într-o eventuală candidatură în Teleorman a şefei liberalilor o idee cel puţin neinspirată, în contextul în care PNL Teleorman nu este nici pe departe organizaţia care să furnizeze surprize plăcute în fieful lui Liviu Dragnea, nici chiar cu Alina Gorghiu cap de listă.

Pe de altă parte, indiferent dacă Alina Gorghiu va candida sau nu în Teleorman din partea PNL, faptul că unul dintre locurile considerate eligibile pentru liberalii teleormăneni va fi ocupat de un reprezentant al conducerii centrale nu mai este o surpriză pentru nimeni, astfel că, în momentul de faţă, în contextul în care lista de candidaturi urmează să fie aprobată pe 17 octombrie, identitatea candidatului este necunoscuta principală a ecuaţiei.

În acest sens, pentru cea de-a doua poziţie de pe lista pentru Camera Deputaţilor, sau chiar pe primul loc, în cazul în care Marin Almăjanu va fi scos din cărţi, este vehiculată Mara Calista, o fostă consilieră a preşedintelui PNL Alina Gorghiu în perioada în care aceasta ocupa funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi consilieră personală a premierului Dacian Cioloş, în prezent.

Varianta ca toate cele trei poziţii considerate eligibile pentru PNL în Teleorman să fie ocupate de vechii liberali nemulţumeşte aripa portocalie a marelui PNL, care încearcă să-şi facă loc printre candidaţii cu şanse să se aleagă cu un mandat de deputat la parlamentare. Astfel, în cărţi pentru Camera Deputaţilor pare să fie, din partea vechiului PD-L, Mihai Murar, consilier superior în cadrul A.J.O.F.M. Teleorman. Pe de altă parte, surse liberale susţin că se discută ca unul dintre vechii democrat-liberali de la Centru să candideze în Teleorman pe unul dintre locurile eligibile, în speţă locul doi de pe lista pentru Camera Deputaţilor, astfel că s-ar linişti spiritele în interiorul partidului, iar aripa portocalie nu s-ar mai trezi scoasă din joc.

Consilierii judeţeni Maria Stoian, Adrian Bădulescu şi Marin Ţole sunt vehiculaţi pentru completarea listei de candidaturi a PNL, însă până la definitivarea şi aprobarea ei în BPN mai sunt aproape două săptămâni, timp în care jocurile de culise îşi pot face simţită prezenţa în rândul liberalilor, iar nume noi pot să fie scoase la înaintare pentru scrutinul ce va avea loc peste aproape două luni. (Violeta Mocanu)

7 Comments

 1. Da’ de condamnatu’ penal din fruntea listei PSD nimic? Da, de ăla ce lua banii orfanilor sau celor cu handicap ca să plătească salariile secretarelor PSD! Penibili sunteți măh, nu vă e rușine nici cât negrul ăla de sub unghiile voastre îndoliate!

 2. domul invalizilor

  IN 1453 Consantinopolul era asediat de turci si bisericile in percol de demolare , dar mai marii bisericilor in loc sa se gandeasca la aparare filizofau despre SEXUL ingerilor -sunt femei sau barbati ? Asa si liberalii in loc sa se gandeasca la partid ca e pe catafalc ei sa gandesc ce pitzipoance pun pe liste .

 3. Doamnee ce nume…Unul mai incompetent ca altul, in frunte cu hieana aia de Gorghiu care ne facea comunisti pe noi astia din Teleorman…

 4. de ce nu se vorbeste despre legatura dintre personajul Murar si Parvulescu?
  Afacerile necurate dintre amanta lui Murar (si ea implicata in partid, tine contabilitatea partidului)si Parvulescu?
  Afacerile cu tipografia, cu firma de paza DSS?

 5. moromete dela odobeleasca

  in cumuna rosiori de vede -ca o comuna a ramas PSD istii smecheri au retras-o pe VEMEKA asa fel ca dezastrul total al inchiderii spitalului Caritas sa cada in capul sec al PNL -istilor . Astia se incapataneaza sa-i tina in functie pe impostorii Iliescu Alisandu (tataia cu copil sugaci ) si Alexe Tuciurila ot Ciurari. Cand se va inchide spitalul lumea -i va linsa . PNL a MURIT -in sediul lui plans de ingropaciune .

 6. Ce sa caute pe lista deputatilor Mihai Murar personas care nu are nimic comun cu Teleormanul.
  In locul lui ar trebui trecut Barbu Costel zis Bitanu personaj care a fost primar in Suhaia si copresedinte al PNL Teleorman. Ca primar a fost un bun gospodar si iubit de oameni in comparatie cu Murar Mihai personaj care este un afemeiat,consumator in exces de bauturi alcolice calitati specifice zonei de unde provine(Covasna) si fost magar inchiriat la comuna Magura

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.