Politic

Liberalii din județ se pregătesc de alegeri/ Organizațiile locale încep să-și aleagă conducerile după 1 iunie

Alegerile în organizațiile locale ale PNL încep după data de 1 iunie, iar alegerile pentru conducerea județeană ar urma să aibă loc în perioada 1 iulie – 10 august, potrivit calendarului anunțat, marți, de președintele PNL Ludovic Orban. Congresul în urma căruia va fi aleasă conducerea partidului ar urma să aibă loc pe 25 septembrie, în prezența a 5.000 de delegați.

Fiecare județ va fi reprezentat proporțional cu rezultatul de la ultimele două rânduri de alegeri, astfel că județele cu un rezultat mai bun vor trimite mai mulți delegați la Congres.

La alegerile parlamentare, cu 38,20% dintre voturi adjudecate, PNL Teleorman s-a clasat pe locul 3 în clasamentul organizațiilor liberale, după Giurgiu (46,60%) și Sibiu (41,66 %), dar în fața unor organizații puternice, ca Alba (36,54 %), Cluj (32,46%), Arad (27,19 %) sau Bihor (32,40%).

Și la alegerile locale PNL Teleorman a reușit să câștige majoritatea în Consiliul Județean, unde au cu un consilier mai mult decât PSD, dar și 48 din cele 97 de primării din județ.

Calendarul alegerilor din partid a fost discutat în ședința Biroului Executiv, întâlnire în care președintele PNL Ludovic Orban a propus data, iar liderii partidului au aprobat-o prin vot. Convocarea Congresului va fi făcută de Consiliul Național care va avea loc duminică.

În Teleorman, ultimele alegeri organizate în tabăra liberală au avut loc în aprilie 2017, când cei peste 300 de delegaţi convocaţi au decis, la Viișoara, ca funcția de președinte al partidului să fie ocupată de Eugen Pîrvulescu. În cursa pentru șefia PNL Teleorman au mai intrat, la precedentele alegeri, Claudiu Crăcea și Adrian Savu.

Pentru conferința județeană ce va avea loc în această vară, se știe că va candida, pentru un nou mandat, președintele în funcție al liberalilor din Teleorman, Eugen Pîrvulescu. Pentru moment, niciun alt membru de partid nu și-a anunțat intenția de a candida pentru prima funcție din organizația județeană, însă este de așteptat ca acest lucru să se întâmple în perioada următoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.