Politic

Liberalii din Consiliul Județean nu au reușit să-și desemneze reprezentanții în consiliile de administrație ale unor instituții din județ

Trei proiecte de hotărâre prin care era prevăzută desemnarea unor consilieri județeni în consiliile de administrație ale unor instituții din subordinea Consiliului Județean, dar și în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică au fost trecute pe ordinea de zi a ședinței de joi, 25 februarie. Și tot pe ordinea de zi a fost trecut și proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Teleorman nr. 65 din 20 mai 2009, privind asocierea Județului Teleorman cu județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Situații de Urgență Sud Muntenia”, cu modificările ulterioare, prin care era prevăzută desemnarea unui reprezentat al Consiliului Județean în Consiliul de Administrație al asociației.

Propunerile au venit și din partea liberalilor, dar și din partea social-democraților, fiind nominalizați Raluca Fedeleș, pentru Consiliul de Administrație al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, Sorin Ilie și Dan Popescu, pentru consiliul de administrație al Muzeului Județean, Florin Titirișcă pentru consiliul de administrație al Bibliotecii Județene Marin Preda și Eugen Vlad, Bogdan Cocu, Emilian Vrăjitoarea, Florea Voicilă, Cătălin Mohora, Florin Titirișcă și Mihaela Burghiu pentru Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Teleorman. Dintre toate propunerile făcute, validat a fost numai consilierul PSD Sorin Ilie, care a obținut 21 de voturi pentru, 10 împotrivă și un vot nul. Ceilalți consilieri propuși nu au reușit să obțină majoritate de voturi, astfel că proiectele de hotărâre vor fi supuse dezbaterii și votului și într-o ședință viitoare.

Despre ce anume a dus la o astfel de situație a vorbit Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean, într-o conferință de presă la finalul ședinței.

„Nu au fost în stare nici măcar să-și voteze propriii reprezentanți pentru consiliile de administrație și pentru reprezentantul Consiliului Județean în Consiliul de adminsitrație al ADI Sud Muntenia. Asta arată cât de interesați sunt de problemele și de buna desfășurare a activităților.(…) Dacă au fost 16 voturi pentru propunerile lor și dacă la domnul Ilie Sorin spre exemplu au fost 21 de voturi pentru și noi suntem 16 și celălalt a avut 12-13 voturi, explicația e simplă. Nu am văzut buletinele de vot, dar logica lucrurilor asta arată, că dacă la PSD ai 21 de voturi când ai 16 consilieri, iar la PNL reprezentantul tău nu întrunește numărul de voturi, înseamnă că tu ai o problemă în partid și în grupul de consilieri PNL”, a spus Adrian Gâdea, exemplificând cu proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului Județean în consiliul de administrație al Muzeului Județean Teleorman, unde propuși au fost Ilie Sorin din partea PSD și Dan Popescu din partea PNL și unde propunerea social-democraților a întrunit 21 de voturi pentru, 10 împotrivă și un vot nul, în timp ce liberalul a obținut numai 15 voturi pentru, 16 împotrivă și un vot nul. La un calcul simplu, cel puțin un consilier liberal din totalul de 16 prezenți la ședință nu a votat candidatul propriului partid.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.