Politic

Liberalii cer desființarea funcției de administrator al județului

Consilierii PNL din Consiliul Județean Teleorman cer desființarea funcției de administrator public al județului. Nu este nevoie de un administrator al județului, spun liberalii, în contextul în care Consiliul Județean funcționează de ceva timp cu această funcție neocupată, iar președintele instituției are în aparatul de lucru consilieri personali, care pot prelua atribuțiile.

Problema a fost ridicată de liberali în ședința de joi, 28 ianuarie, când a venit rândul dezbaterii și votului Proiectului de hotărâre pentru modificarea anexei nr.2 la Hotărârea Consiliului Județean Teleorman nr.171 din 28 noiembrie 2019, privind reorganizarea aparatului de specialitate al Consiliului Județean Teleorman și aprobarea organigramei și statului de funcții, cu modificările și completările ulterioare.

„Consiliul Județean funcționează, de o bună bucată de vreme, fără administrator public, iar președintele are în subordine cinci consilieri personali, dacă bine țin minte de la ședințele trecute, prin urmare consider că nu se mai impune păstrarea administratorului public, pentru că funcționează foarte bine Consiliul Județean și fără. Propunem să fie desființată această funcție de administrator public al județului. Conform art. 244 alin. 1 din Codul Administrativ, președintele Consiliului Județean poate să propună înființarea funcției de administrator public. În consecință, nu este ceva imperativ și Consiliul Județean a demonstrat că poate să funcționeze foarte bine și fără acest post”, a precizat consilierul PNL Emilian Vrăjitoarea, care a și propus un amendament la proiectul de hotărâre, prin care să fie desființată funcția de administrator al județului.

În replică, Adrian Gâdea, preșdintele Consiliului Județean a explicat că liberalii pot face propuneri și depune amendamente, dar că proiectul de hotărâre în discuție, în ședința de joi, nu face obiectul unei astfel de modificări.

„Nu are legătură cu acest proiecte de hotărâre, astăzi vorbim de statul de funcții, nu de organigramă. Modificăm statul de funcții după examenul susținut de șapte dintre colegi. Sigur, când o să modificăm organigrama, aveți tot dreptul să faceți propuneri, dar astăzi nu avem pe ordinea de zi”, a spus Adrian Gâdea.

De altfel, încă de la câștigarea alegerilor locale de către PNL, liderul liberalilor din județ, Eugen Pîrvulescu spunea că majoritatea liberală din Consiliul Județean va iniția un proiect de hotărâre pentru desființarea funcției de administrator public al județului, precum și al aparatului de lucru al acestuia.

„Nu avem nevoie de administrator, cei doi vicepreședinți pe care PNL îi va da, ca partid care a câștigat alegerile, vor fi cei care vor conduce instituția”, spunea, după locale, președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

Potrivit noului Cod Administrativ, șeful Consiliului Județean este cel care numește, pe durata mandatului său, persoana care ocupă funcția de administrator public al județului. Pentru postul în discuție, Adrian Gâdea l-a ales pe Mircea Dumitrescu, cu care acesta a mai colaborat în trecut, cât timp a fost președinte al instituției.

Postul este neocupat, însă, în prezent, după ce, în luna decembrie a anului trecut, Instituția Prefectului a atacat, în instanță, decizia de numire, iar Mircea Dumitrescu a fost suspendat din funcție, până la soluționarea definitivă a speței.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.