Eveniment

Leo Iorga cu Pact au lăsat o amintire de neuitat alexăndrenilor

Carmen Dumitrescu

“Caravana lui Axinte” nu este un eveniment de natură să trezească interesul tuturor alexăndrenilor. Şi motivele sunt simple: majoritatea celor invitaţi să cânte vin cu un repertoriu care se adresează unui segment anume al populaţiei. Cu toate acestea, în cursul serii de sâmbătă, 3 mai, şi alexăndrenii care nu agreează manelele au avut un motiv bun să fie prezenţi pe platoul din faţa Casei de Cultură. Iar motivul acela s-a numit Pact cu Leo Iorga.

Extenuat de la boala gravă pe care o are, dar ambiţios în a-şi duce demersul artistic până la final, Leo Iorga a interpretat majoritatea pieselor stând pe scaun, reuşind să genereze, chiar şi aşa, o stare de spirit deosebită printre alexăndrenii iubitori de evergreeen-uri.

Piese precum “Mă voi întoarce” sau “Să te gândeşti din când în când la mine” au determinat publicul să fredoneze la unison şi să aplaude minute în şir formaţia şi, în special, pe interpretul acesteia care a demonstrat că talentul şi pasiunea pentru cântec nu pot fi deteriorate nici măcar de suferinţa fizică. Mai mult, prin prestaţia lui extraordinară de la Alexandria, Leo Iorga a arătat că adevăraţii artişti sunt cei care-şi manifestă talentul cu aceeaşi pasiune, indiferent dacă simt durere sau oboseală. La finalul concertului, publicul alexăndrean a aplaudat cu lacrimi în ochi, mişcat de faptul că interpretul trupei Pact va trece zilele acestea printr-o intervenţie chirurgicală grea, dorind să-i transmită, prin entuziasmul lui, toată energia pozitivă de care Leo Iorga are nevoie pentru a depăşi acest moment greu din viaţa lui.

Celalalte seri incluse în evenimentul “Caravana lui Axinte” i-au adus pe scena amplasată pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor pe What’ up şi Alex Velea, dar şi pe Vali Vijelie, fiecare concert bucurându-se de o prezenţă numeroasă a publicului specific. O mare parte dintre cei prezenţi la manifestare a venit acolo strict pentru micii şi berea comercializaţi în zona centrală a Alexandriei, astfel că pentru mulţi, concertele au fost doar un bonus.

Numărul mare de oameni care şi-au rupt din timp pentru a se relaxa în mini-vacanţa de 1 Mai a fost şi principalul motiv pentru mizeria de după, care i-a pus serios la treabă pe angajaţii ADP Alexandria. Lipsa de civilizaţie a fost întotdeauna constatată după astfel de evenimente, pet-urile şi paharele de plastic împânzind toată zona centrală a oraşului vreme de câteva ore, în urma fiecărui concert. Dar, de principiu, “Caravana lui Axinte” i-a făcut pe alexăndreni să se simtă bine sau, cel puţin, să se rupă pentru câteva ore, vreme de patru seri, de rutina lor obişnuită, alături de familie şi prieteni, într-un cadru pe care mulţi îl apreciază în mod special. Probabil că acesta va fi motivul pentru care evenimentul se va repeta şi anul viitor, încasările comercianţilor ambulanţi fiind peste nivelul aşteptărilor, la fel ca şi consumul de mici şi de bere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.