Economie

Legume, fructe, produse din carne şi lapte din belşug, la Ziua Recoltei în Turnu Măgurele

Monica DUMITRESCU

Peste 40 de producători agricoli din Teleorman, dar şi din afara graniţelor judeţului şi-au expus produsele în cadrul manifestării organizate la sfârşitul săptămânii trecute în municipiul Turnu Măgurele cu prilejul sărbătoririi Zilei Recoltei. Legume de sezon, fructe proaspete de cea mai bună calitate, produse din carne şi lapte au fost prezentate spre comercializare. Ediţia a VI-a a Zilei Recoltei la Turnu Măgurele s-a bucurat de succes în rândul locuitorilor oraşului dunărean, care au profitat de ocazie pentru a-şi umple cămările cu legume şi fructe autohtone.

“Am vândut din toate produsele, cu precădere conopidă, ţelină şi gogonele. Am venit cu o gamă foarte largă de produse, aproximativ 24 de sortimente, toate produse la noi în curte, şi ne bucurăm cu toţii, şi noi cei care vindem şi cei care cumpără, în aceeaşi măsură. A fost un an bun şi sperăm ca fiecare an să fie mai bun, cu recolte mai bogate, cu produse diversificate. Mulţumesc organizatorilor că ne-au dat posibilitatea să ne expunem şi să vindem produsele.”, a declarat Petrică Dănuţ din satul Poiana, comuna Ciuperceni.

De asemenea, pastrama, caşcavalul şi pălinca i-au făcut pe mulţi vizitatori să poposească, să încerce produsele şi să cumpere câte puţin din fiecare specialitate.

“Avem oferte diversificate. Avem brânză de burduf la 30 de lei, avem caş afumat la 25 de lei, pastramă de viţel afumată proaspătă la 35 de lei şi pastramă de oaie proaspătă la 25 de lei. Am venit de la Rucăr şi este prima dată când venim. Vânzarea merge foarte bine.

Cu cât calitatea este mai bună şi mai bine prezentată, cu atât clientul este mai mulţumit. Noi 24 de ore din 24 muncim la stână. Brânza de burduf are o tehnologie aparte. Cred că este cel mai sofisticat produs tradiţional care se face. Se încheagă laptele, se stă opt, nouă zile la dospit, după care se dă la maşină, se dă la sare şi apoi se bagă în băşică de animal. Este produs integral, natural 100%. Nu este nimic chimic. Nu are niciun fel de conservant”, a declarat Florin Grigoroiu, producător din Rucăr.

Manifestările dedicate Zilei Recoltei s-au încheiat duminică seara cu spectacole de muzică populară susţinute de Neta Soare şi Nicu Paleru.

turnuturnu 1turnu 2turnu 3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.