Politic

Legi înăsprite pentru consumul și comercializarea de substanțe psihoactive / Calotă Florică Ică, deputat PNL: “Drogurile, pericolul care trebuie tratat cu legi aspre”

În ultima perioadă, fenomenul consumului de droguri a luat amploare și în județul Teleorman, tot mai mulți șoferi fiind depistați în timp ce conduceau sub influența stupefiantelor, acest fapt fiind cauzator de accidente rutiere cu sau fără victime omenești. O inițiativă legislativă prin care au fost majorate pedepsele pentru consumul, comercializarea sau alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc și mare risc a fost recent votată în Camera Deputaților, care este și for decizional. Referitor la această nouă lege și la modificările legislative adoptate în Camera Deputaților, deputatul PNL de Teleorman Calotă Florică Ică a declarat: “Drogurile, pericolul care trebuie tratat cu legi aspre.

În ultimii ani, drogurile au devenit un pericol din ce în ce mai des întâlnit în România. Fie că vorbim despre cele de risc sau cele de mare risc, substanțele interzise și-au făcut loc pe piața neagră, iar vârsta celor atrași în această capcană este din ce în ce mai mică, aspect care produce îngrijorare majoră și impune măsuri mai dure pentru cei implicați în astfel de afaceri ilegale.

Împreună cu colegii deputați am votat majorarea pedepselor pentru cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc și de mare risc, fără drept.

Astfel, pentru drogurile de risc, pedepsele cu închisoarea cresc de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă faptele mentionate mai sus au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

Camera Deputaților a votat aceste modificări legislative în calitate de for decizional. În prezent, noua lege se află la promulgare, urmând ca după publicarea în Monitorul Oficial să fie aplicată și să își producă efectele”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.