Social

Legea consumatorului vulnerabil se aplică de la 1 noiembrie / Cine poate solicita ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie

Odată cu promulgarea Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, familiile cu venituri nete lunare mai mici de 1.386 lei pe fiecare membru sau persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 2.053 lei pot solicita ajutorul pentru încălzirea locuinței în sezonul rece (perioada de 5 luni cuprinsă între data de 1 noiembrie a anului curent şi data de 31 martie a anului următor), transmit reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Sociale Teleorman.

Cererea și declarația pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzire se depun până la data de 15 octombrie la primăria localității pe raza careia se află locuința solicitantului. Depunerea solicitărilor se poate face și după această dată, pe parcursul sezonului rece, după cum urmează: până la data de 20 ale lunii, acordarea dreptului se va realiza începând cu luna respectivă; după data de 20 ale lunii, acordarea dreptului se va realiza începând cu luna următoare.

De asemenea, în conformitate cu aceeași lege a consumatorului vulnerabil, se acordă și un supliment pentru energie, beneficiari fiind familiile cu venituri nete lunare mai mici de 1.386 lei pe fiecare membru sau persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 2.053 lei, care vor putea solicita suplimentul
pentru energie. Acesta se acordă lunar, în sumă fixă, pe toată perioada anului și vizează consumul de energie electrică, de combustibili solizi şi petrolieri și de gaze naturale şi energie termică.

Formularul de cerere și declarația pe propria răspundere va fi disponibil la primării sau pe pagina de Internet a acestora, cât și pe site-urile agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială/a municipiului București, după publicarea în Monitorul Oficial al României a Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.226/2021. Documentele se vor depune la primăria localității pe raza careia se află locuința solicitantului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.