Social

“Lecție de informare europeană” la Liceul Teoretic “Alexandru Ghica” din Alexandria

Echipa EUROPE DIRECT (ED) Teleorman a susținut o acțiune interactivă de informare și comunicare, “Lecție de informare europeană”, la Liceul Teoretic “Alexandru Ghica” din Alexandria.

Conform managerului ED Teleorman, Marinela Rușanu, Centrul ED se adresează “fără discriminare, tuturor cetăţenilor judeţului Teleorman şi nu numai, care caută informaţii privind oricare dintre domeniile de activitate ale instituţiilor Uniunii Europene”.

Așadar, pe 7 iunie 2021, echipa s-a deplasat la Liceul Teoretic “Alexandru Ghica” din Alexandria, evenimentul fiind găzduit de biblioteca unității de învățământ.

“Cunoașterea, importanța, protecția, promovarea și respectarea drepturilor copiilor au fost subiecte de dezbatere a primei lecții de informare europeană (…). Elevii au aflat că au dreptul de a fi ascultați, că punctele de vedere și opiniile lor trebuie să fie luate în considerare în viața de familie, la școală, în legătură cu toate aspectele care îi privesc”, spune Aurelia Bărbuț, consilierul ED Teleorman.

De asemenea, au fost desfășurate mai multe activități în cadrul evenimentului, conform sursei citate. Una dintre acestea este referitoare la Pactul verde european; discuție care a avut scopul de a informa elevii în legătură cu “acțiunile din planul propus pentru ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic, reducând astfel la zero poluarea aerului, apei și solului până în anul 2050”, relatează Aurelia Bărbuț.

Un alt punct al “Lecției de informare europeană” l-a reprezentat pregătirea Europei pentru era digitală. Potrivit sursei menționate, în contextul pandemiei și al școlii online, “au fost clare lacunele și deficiențele semnificative în ceea ce privește abilitățile digitale, conectivitatea și utilizarea tehnologiilor în educație”. Din acest motiv, echipa ED Teleorman promovează necesitatea “unui mediu digital mai bun și mai sigur pentru toți, mai ales pentru tinerii sub 18 ani”.

Ulterior, le-a fost prezentată elevilor din clasa a XI-a B Conferința privind viitorul Europei, care “urmărește să reflecte diversitatea noastră și să aducă Europa dincolo de capitalele sale, în toate colțurile UE”.

La eveniment au participat și directorul unității de învățământ, Silvia Păun, dar și bibliotecara Adriana Gheorghe. Mai mult, la sfârșitul activităților, elevii implicați și motivați au fost premiați de echipa ED Teleorman: Iordan Vlad Andrei – clasa a X-a D, Chiar Andreea-Daria-Kenya – clasa a IX-a D, Ciobanu Cristina Mihaela – clasa a IX-a E şi Nedelea Beniamin – clasa a XI-a B.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.