Social

Lecția de informare europeană la Şcoala Gimnazială “Dan Berindei” Roşiori de Vede

Joi, 24 februarie 2022, a avut loc o nouă “Lecţie de informare europeană” organizată şi derulată de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, gazda dezbaterii fiind Şcoala Gimnazială “Dan Berindei” din Roşiori de Vede.

Anul European al Tineretului, Conferinţa privind Viitorul Europei, dar şi politicile, strategiile şi priorităţile Uniunii Europene pentru anul 2022: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe scena internaţională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană şi NextGenerationEU au fost subiectele de dezbatere ale acestei întâlniri interactive, cu participarea elevilor de la clasele a VI-a, VII-a şi a VIII-a, dar şi a cadrelor didactice interesate de subiectele europeane.

“De la elevi, dar şi de la profesorii lor am aflat ce impact a avut pandemia de COVID-19 asupra lor, cum au învăţat să se adapteze noului context educaţional şi cât au fost de pregătiţi pentru era digitală. De asemenea, am vorbit despre Pactul verde european, despre implicarea tinerilor în anul european dedicat lor, despre cum pot să-şi facă auzită vocea prin intermediul platformei Conferinţei privind viitorul Europei, despre Spaţiul învăţării – ghişeul unic pentru materiale oficiale de predare şi învăţare în UE, dar şi despre oferta educaţională propusă instituţiilor şcolare de către ED Teleorman. Şi pentru că atât elevii, cât şi cadrele didactice erau la curent cu agresiunea militară fără precedent a Rusiei împotriva Ucrainei, cu toţii ne-am exprimat îngrijorarea, dar şi solidaritatea cu poporul ucrainean”, au transmis Marinela Ruşanu – manager ED Teleorman și Aurelia Bărbuţ – consilier comunicare.

Întâlnirea cu elevii Şcolii Gimnaziale “Dan Berindei” a fost posibilă datorită directorului acestei instituţii de învăţământ – prof. Florinel Bişag, a bibliotecarei Marioara Duţan, dar şi a profesorilor:  Adrian Roată, Ioana Albu, Luminiţa Dincă, Daniela Costică, Roxana Pelea, Mirela Pescaru, Ramona Lincă şi Scrioşteanu Cătălin.

Echipa Centrului EUROPE DIRECT Teleorman a oferit tuturor participanţilor, dar şi bibliotecii şcolii publicaţii editate de Uniunea Europeană, iar cel mai activ copil a fost premiat şi anume eleva Sidonia Florentina Robescu din clasa a VIII-a.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.