Eveniment

Lanuri de grâu distruse de foc

pompieriLa sfârșitul săptămânii trecute, în data de 20.06.2013, mai multe lanuri de grâu au fost distruse de flăcări, incendiile manifestându-se pe raza localităților Troianul și Turnu Măgurele.

Primul incendiu a izbucnit la ora 10.57, la un lan de grâu, proprietatea unui operator economic de pe raza comunei Troianul, suprafața afectată fiind de cca. 2ha. Intervenția rapidă a pompierilor militari roșioreni, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, a condus la localizarea și lichidarea focului în mai puțin de 30 de minute, reușindu-se astfel salvarea altor culturi de grâu și porumb, aflate în imediata apropiere. Valoarea bunurilor distruse a fost apreciată la suma de 18000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 30000 de lei. Din cercetările efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din cauza unui foc în aer liber lăsat nesupravegheat, acesta fiind folosit pentru distrugerea unor ambalaje de carton. Vântul puternic a favorizat propagarea cu rapiditate a incendiului la cultura de grâu aflată în imediata apropiere. La această intervenție nu s-au înregistrat victime.

Al doilea incendiu s-a manifestat la aproximativ 2 ha de grâu nerecoltat și cca. 3 ha de miriște, pe raza municipiului Turnu Măgurele, proprietarii fiind Anghel C. (1 ha), Vasile S. (0,5 ha) și Gheorghe S. (0,5 ha), în jurul orei 12.05.

La această intervenție au participat pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, cu o autospecială de lucru cu apă și sumă și un echipaj format din 6 subofițeri și un ofițer.

Cu toate că intervenția a fost îngreunată de starea drumului (aproape impracticabil), rafalele de vânt și temperatura ridicată, incendiul a fost localizat și lichidat în mai puțin de o oră, fiind salvate bunuri de peste 80000 de lei, reprezentând culturile agricole din imediata apropiere.

Din primele cercetări efectuate, a reieșit faptul că incendiul a izbucnit de la un foc în aer liber, folosit pentru arderea unor resturi menajere de către o persoană necunoscută, scânteile fiind purtate de vânt în lanul de grâu. Nu au fost înregistrate victime.

One Comment

  1. Judet de oameni primitivi!Ce se face la tzara?Se bea si se fura!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.