Politic

Lansarea candidaţilor ARD s-a produs în prezenţa lui Mihail Neamţu şi Traian Ungureanu

Carmen Dumitrescu

Aşa cum am mai precizat, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Alexandria a avut loc, în cursul serii de miercuri, 7 noiembrie, lansarea oficială a candidaţilor ARD Teleorman, care şi-a dorit să iasă în prim-plan cu o altfel de manifestare publică, limitată strict la liderii de organizaţii din judeţ şi la purtătorii de mesaj politic în comunitate. Astfel, în sala Casei de Cultură s-au aflat în jur de câteva sute de oameni care au aplaudat mesajele venite din partea candidaţilor şi a liderilor de opinie centrali, Mihail Neamţu şi Traian Ungureanu, veniţi la Alexandria special pentru această lansare de candidaţi.

Europarlamentarul Traian Radu Ungureanu şi-a început discursul prin a declara că se simte mai bine la Alexandria decât la Bruxelles, pentru că aici se simte acasă. Din discursul lui Ungureanu nu au lipsit atacurile la actuala guvernare şi nici promisiunile pentru un viitor strălucit: “Noi avem două lucruri: avem o alianţă, Alianţa România Dreaptă şi avem un program de guvernare. Programul nostru seamănă cu o carte scrisă de Sanda Marin, pui aia, faci aia, iese aia. Al lor seamănă cu o carte scrisă de Jules Verne, numai bazaconii, promisiuni… Dar cu realitatea ce facem? Au promis din prima zi de guvernare vor mări salariile. Le-au mărit? Nu. Au promis că reduc contribuţia la ajutoare sociale. Au promis că aduc TVA-ul pentru alimente la 9%. Aţi mai auzit ceva? În luna septembrie, România a ajuns pe locul I în Uniunea Europeană la scumpirea alimentelor. Acesta este rezultatul muncii lor”.

Discursul cel mai puternic a fost, însă, cel al lui Mihail Neamţu: “Mă bucur să mă aflu aici, pentru că am rădăcini olteneşti şi vibrez la tot ce înseamnă Teleorman şi mă regăsesc în bogăţia pe care acest judeţ o aduce României. Am făcut filosofia şi am îndrăgit cartea şi am impresia că această parte de lume nu l-a îmbogăţit pe Dragnea, aşa cum se tot spune, ci a îmbogăţit cultura română cu nume importante. L-a dat pe Constantin Noica, un mare gânditor, l-a dat pe Marin Preda şi, cu siguranţă, chipul lui Moromete ne urmăreşte încă, pentru dragostea lui de adevăr nu ne-a părăsit nici pe noi. De aici au plecat mari eroi ai armatei române, de aici au plecat oameni care au îmbogăţit România şi pentru asta vreau să fiţi mândri şi să ştiţi că vă iubim. Astăzi sunt milioane de tineri în România care poate vor vota pentru prima oară în 9 decembrie. Unul dintre ei, un teleormănean, mi-a scris  un mesaj, se numeşte Marius şi are 23 de ani: Domnule Neamţu, încotro să mă uit, de unde mai vine speranţa, ce să facem  până pe 9 decembrie. Până când impostorii şi canaliile vor vorbi în numele acestei românii. Vreau să vă spun că neliniştile lui Marius sunt şi neliniştile noastre. Că economia romaneasca e ca un motor in care în loc să se pună ulei, s-a pus nisip. Neliniştile noastre sunt următoarele: vedem o  ţară ca o maşină care merge cu farurile stinse, aruncată la margine de drum şi stă într-o rână cu un pilot care doarme. El doarme pentru dumneavoastră. Vă convine?”.

Deputatul Adrian Florescu, cel care va duce, probabil, cea mai grea dintre lupte în Colegiul 3 Alexandria şi-a conturat discursul în jurul eventualelor efecte concrete ale revenirii PDL la guvernare: “Colegul meu spunea mai devreme despre programul de guvernare. Într-adevăr, vrem ca de la 1 ianuarie, salariul minim pe economie să ajungă la 850 de lei. Din 15 ianuarie să ajungă acest salariu să ne permită să avem mai mulţi bani în buzunar. Şi nu sunt doar promisiuni. Avem nevoie de investiţii, mai ales private, pentru că ele ajută la menţinerea echilibrului macro-economic al unui judeţ. Avem nevoie de dumneavoastră. Dumneavoastră sunteţi cei alături de care putem intra în luptă şi îi putem trimite acasă pe aceşti impostori. Ne cunoaştem de multă vreme. Am 42 de ani iar jumătate din această vârstă am petrecut-o aici in PDL. Am fost consilier local, consilier judeţean şi apoi deputat. Forurile de conducere au stabilit că e bine să intru în luptă cu Liviu Dragnea şi vreau să port cu cinste această luptă”.

După ce toţi candidaţii şi-au rostit discursurile, mai lungi sau mai scurte – după caz – invitaţii şi candidaţii s-au retras, lăsând în urmă un mesaj controversat, pe care mulţi s-au străduit să îl înţeleagă, iar alţii au considerat că e mai bine să-l adopte ca atare.

One Comment

 1. PENTRU TOTI CANDIDATII PENTRU TELEORMAN DIN TOATE
  COLRGIILE CARE VOR SA LUPTE CU,,,,MAFIA POLITICA,,,,
  LE RECOMAND URMATOAREA STROFA DINTR-O POEZIE PROPIE:

  VREAU PUTERE DOAR UN AN
  CA SA-MI CADA TOTI IN MINA,
  SA-I ARUNC INTR-UN VULCAN
  NICI SCHELET SA NU RAMINA !

  In 1989,,,,DETRONIND COMUNISMUL,,,,In Teeleoraman,
  AM AVUT PUTEREA ABSOLUTA SI NU AM STIUT CE SA FACEM CU EA
  DIN CAUZA ,,,,,,V O T U L U I D E M O C R A T I C ,,,,
  CARE SE DUCE IN BUZUNARUL MILIARDARILOR POLITICI ,,,,,
  CULMEA, CARE,INCA NE DRAMUIESC ZILELE SI ACUM in 2012,,
  ,,,,,AFARAAAAAAAAAAAAAA! DIN POLITICAAAAAAAAAAAA !,,,,
  DE CE ?,,,PENTRU CA AU LASAT TELEORMANUL CEL MAI SARAC
  JUDET DIN,,,,,,E U R O P A ,,,,STITI ALTA CAUZA ?,,,,
  AFISATI-O ? SA STIM SI NOI,TELEORMANENII,,,,,,,,,ASA CA
  VA DORESC ,,,,,B A F T A L A T O T I ,,,CEI CE VENITI
  CU GINDUTI BUNE PENTRU NOI,,,,,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.