Eveniment

Lămuriri legate de restricțiile din ordonanțele militare/ 37 de întrebări și răspunsuri despre ce este permis și ce nu au voie cetățenii să facă

Grupul de Comunicare Strategică a făcut o serie de precizări legate de restricțiile de circulație din ordonanțele militare adoptate de autorități pentru durata stării de urgență.

Astfel, prin răspunsurile date la cele mai des întâlnite 37 de întrebări, primite de la cetățeni și jurnaliști, autoritățile își propun să lămurească prevederile din ordonanțele militare, astfel încât toți cetățenii să înțeleagă exact ce au voie și ce nu este permis pe durata stării de urgență.

Printre altele, Grupul de Comunicare Strategică precizează că prevederea potrivit căreia cetățenii nu pot circula în grupuri mai mari de trei persoane vizează exclusiv circulația pietonală, nu și transportul public. Totodată, deși poate părea ciudat, pentru cei care au case în constucție ori amenajare, nu este permisă deplasarea pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Întrebare: Pot să transport în mașina mai mult de 3 persoane?

Răspuns: Prevederea din art.3 din Ordonanța militară nr.3 vizează doar deplasarea pietonală și nu transportul public. Este important însă să respectați măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID 19, inclusiv prin păstrarea unui loc liber între pasageri. Explicația este valabilă și pentru transportul organizat de operatorii economici pentru deplasarea salariaților la/de la locul de muncă.

Întrebare: Pot să mă deplasez la o casă pe care o am în construcție pentru a supraveghea lucrările executate de muncitori?

Răspuns: Nu. Acest motiv nu este prevăzut ca excepție în textul Ordonanței Militare nr. 3.

Cele 37 de întrebări și răspunsuri pot fi găsite aici. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.