Economie

La Zimnicea s-a finalizat proiectul „Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor din Zimnicea şi Svishtov”

Miercuri, la Zimnicea, s-a semnat finalizarea proiectului transfrontalier România – Bulgaria „Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor din Zimnicea şi Svisthov”, în prezenţa președintelui Consiliului Județean Teleorman, Ionel Dănuț Cristescu, a primarului orașului Zimnicea, Petre Pârvu și Gencho Bozhinov Genchev, primarul municipiului Svishtov, Bulgaria.

Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeanã prin Fondul European de Dezvoltare Regionalã în cadrul „Programului Interreg V-A România – Bulgaria, Axa prioritarã 5 – O regiune eficientã”,  a contribuit la dezvoltarea asistenței medicale publice durabile și accesibile în orașul Zimnicea și municipiul Svishtov, prin îmbunãtãțirea eficienței serviciilor de sãnãtate și a colaborãrii între furnizorii de servicii medicale din cele douã localitãți situate în zona transfrontalierã, caracterizatã de o coeziune socialã scãzutã.

Prin realizarea proiectului au fost modernizate douã spitale, în Zimnicea și Svishtov, prin dotarea lor cu aparatură medicală de ultimă generaţie, au fost organizate douã schimburi de experiențã și bune practici pentru angajații spitalelor și s-a încheiat un Acord de parteneriat privind cooperarea în domeniul sãnãtãții între beneficiari.

Obiectivele specifice ale proiectului au constat în creșterea capacitãții de cooperare și a eficienței instituțiilor publice în contextul cooperãrii transfrontaliere, iar durata proiectului a fost de 24 de luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.