Eveniment

La Zimnicea, primarul (dez)informează cetățenii

La Zimnicea, după obicei, primarul informează cetățenii, pe pagina de internet a instituției. Și, cum suntem în plină pandemie de coronavirus, despre ce ar putea să-i informeze, dacă nu despre coronavirus. Mai exact, despre ce măsuri ia instituția pe care o conduce pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu COVID-19.

Așa că primarul le explică cetățenilor cum Primăria are misiunea de a identifica persoanele vârstnice trecute de 65 de ani, care nu au susținători, pe care le va și ajuta “dacă situația o va cere”. Exact, primarul spune că va ajuta bătrânii de peste 65 de ani, fără familie, dacă situația o va cere, deși Ordonanța militară nr. 2 prevede clar că “autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor”.

Pe de altă parte, s-a gândit primarul să mai explice cum ține instituția pe care o conduce legătura cu persoanele izolate la domiciliu după ce s-au întors din zone galbene de risc, cum pentru plata integrală a taxelor și impozitelor locale, cetățenii beneficiază de bonificația de 10%, până la 30 iunie, și cum toate serviciile de utilitate publică, respectiv furnizarea apei, colectarea sau transportul gunoiului,  funcționează după programul normal.

Însă, cireașa de pe tort este lăsată spre final, când, primarul de la Zimnicea se laudă că instituția pe care o conduce „vine în sprijinul spitalului, în vederea achiziționării de materiale și echipamente de protecție necesare combaterii pandemiei”. Cum ajută Primăria unitatea medicală? Simplu: cere niște bani de la Consiliul Județean, mai exact 1,3 miliarde de lei vechi, pentru a cumpăra materiale și echipamente necesare în această perioadă (măști de protecție, măști chirurgicale, mănuși, combinezoane cu glugă de unica folosință, combinezoane de protecție COVID-19, halate impermeabile, viziere de protecție cu mască împotriva bolilor contagioase, ochelari de protecție din policarbonat cu aerisire indirecta și lentile clare, diferite tipuri de acoperitori pentru încălțăminte). Trebuie să recunoaștem că este un real efort să scrii o adresă către Consiliul Județean, prin care să-ți justifici solicitarea. Un asemenea efort nu merită și vreun spor, domnule primar?

2 Comments

  1. Acest primar a prostit prostii cam 20ani!!oare o sa mai mearga?!chiar atat de redusi sunt locuitorii acelui oras?!o parte,da!!va fi cineva in starea sa destructureze acea caracatita din oras?acel grup infractional organizat?!!!

  2. Stimate autor al acestui articol,tot RESPECTUL pe acest articol.Ceea ce face dl primar intr o tara normala este un lucru normal.Însă, cireașa de pe tort este lăsată spre final o adevarata campanie electorala.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.