Politic

La Videle, un consilier local PSD trece la ALDE pentru a candida la Primărie

Primaria VideleCu mai puţin de trei luni înaintea scrutinului pentru locale, partidele politice îşi fac calcule şi planuri pentru a se alege cu mandate de consilieri locali, consilieri judeţeni şi primari. Fiecare partid îşi desemnează candidaţii, iar fiecare om politic, cu notorietate mai mică ori mai mare, speră să se regăsească pe lista de candidaturi a uneia dintre formaţiuni ori a alteia.

Aşa pare să se întâmple şi la Videle, unde consilierul local Valentin Popescu a decis să părăsească tabăra social-democrată pentru a se alătura mai noii formaţiuni politice ALDE, cu scopul de a candida pentru cea mai înaltă funcţie din administraţia locală, demers imposibil din postura de membru PSD având în vedere că actualul primar, Nicolae Bădănoiu, este susţinut de partid pentru a intra în cursa electorală pentru un nou mandat. Iar Valentin Popescu pare să nu fie singurul reprezentant al stângii videlene care dezertează din partid, exemplul său fiind urmat de alţi câţiva social-democraţi, fără funcţii politice însă.

Despre şansele consilierului Valentin Popescu, Angelică pentru majoritatea videlenilor, prea multe nu se pot spune, din moment ce acesta nici măcar n-a fost inclus în sondajele derulate până în prezent.

Gurile rele spun însă că eurodeputatul Viorica Dăncilă, care nu se află tocmai în cele mai bune relaţii cu Nicolae Bădănoiu, ar fi cea care îl susţine pe Valentin Popescu în demersul său de a candida pentru Primărie.

Aşadar, în cursa pentru cea mai înaltă funcţie din administraţia publică de la Videle se află deja edilul în funcţie, Nicolae Bădănoiu, care, potrivit ultimului sondaj derulat de PSD are 57% în ce priveşte intenţia de vot şi 68% încredere în rândul electoratului.

De asemenea, după ce Lucian Militaru, cotat cu 20% în ce priveşte intenţia de vot în sondajul PSD, a decis să se retragă din cursă şi, după o logică numai de el ştiută, să-i lase locul mai tânărului Adrian Carabet, cotat cu doar 11% în ce priveşte intenţia de vot, şi dreapta teleormăneană şi-a stabilit candidatul pentru Primăria Videle, iar acum, odată cu trecerea social-democratului Valentin Popescu la ALDE, şi formaţiunea politică condusă de deputatul Calotă Florică Ică are candidat pentru funcţia de primar de la Videle. (Violeta Mocanu)

4 Comments

 1. Cine mai este nostalgic dupa MILITARU ? Sa fim seriosi, nu mai avea nicio sansa .,,Tanarul fermier” chiar de si-ar angaja profesori universitari si nu numai,…..nu ar reusi.Militaru si el stie lucrul asta , dar mai toaca ceva ,,zestre” . Actualul edil, slab ,foarte slab(procesor… intel) si l(abil) psihic.

 2. Conducerea PNL a stabilit 10 criterii de integritate pentru candidaţii partidului la alegerile din 2016. Dacă acestea vor fi respectate, mulţi dintre actualii aleşi liberali vor fi traşi pe linie moartă. STIRIPESURSE.RO vă prezintă cele 10 criterii de integritate care urmează să fie adoptate de Consiliul Naţional al PNL pe 11 decembrie:

  1. Lustraţie.

  a. Să nu fi fost membru sau colaborator al fostei Securităţi şi să nu fi fost dovedit ofiţer acoperit.

  b. Să nu fi deţinut funcţii retribuite în aparatul de conducere al Partidului Comunist Român, la orice nivel.

  2. Traseism.

  Să nu-şi fi schimbat apartenenţa politică astfel încât să fie candidat pentru al treilea partid politic, altfel decât prin fuziuni.

  3. Nepotism.

  Să nu fi angajat în funcţii în cadrul instituţiilor publice pe care le-a condus soţia, soţul, rude sau afini de gradul 1.

  4. Contractele şi relaţia cu statul.

  Să nu fie implicate în afaceri sau contracte cu instituţia pentru care candidează sau în instituţii din subordinea acesteia.

  5. Fals în declaraţii.

  Să nu aibă nereguli sau falsuri constatate prin decizii definitive în declaraţia de avere sau de interese.

  6. Incompatibilitate şi conflict de interese.

  Să nu se afle sub efectul unei decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese.

  7. Atitudini discriminatorii.

  Să nu fi avut declaraţii sau atitudini rasiste, şovine, xenofobe sau discriminatorii.

  8. Datorii la buget.

  Să nu înregistreze datorii la bugetul local (persoană fizică)

  9. Plagiat.

  Să nu fi fost dovedit prin decizie judecătorească definitivă că a obţinut diplome sau alte titluri prin plagiat.

  10. Probleme penale.

  a. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru o infracţiune de corupţie sau pentru infracţiuni comise cu violenţă.

  b. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru alte infracţiuni cu intenţie.

  c. Să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru fapte de corupţie sau infracţiuni comise cu violenţă.

  d. Să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie.

  e. Să nu se afle într-o măsură preventivă – arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infracţiune cu intenţie.

 3. cetatean din Parisesti

  Logica pentru care Militaru nu mai candideze:
  Persoanele care pana in 1989 au detinute functii in PCR si au fost retribuiti din banii PCR nu au voie sa candideze la alegerile locale si cele parlamentare,aceasta hotarare a fost luata de conducerea PNL .
  Deci activistii PCR trebuie sa dispara de pe scena politica romaneasca.
  Domnule Militaru explicati oamenilor adevarul si nu-i mai aburiti cu tot felul de prostii!!!

 4. VOI SINTETI ORI PROSTI,ORI NEBUNI,CE SONDAJ SA FACUT BAI BIDINIENILOR CE SUNTETI ??TINERILOR CARE AU PARTICIPAT LA SONDAJ LI SA DAT STRAZILE SI NUMERELE UNDE SA FACA SONDAJE,APOI ACUM 4 ANI,CIT AVEA DEMENTUL ASTA DE PRIMAR IN SONDAJE ,SI CIT AVEA MILITARU ???SA VEDETI CIT SUNTETI DE NEBUNI,APOI,ANGELICA A PLECAT CU MAI MULT DE JUMATE DIN PARTID,ORICUM LA VIDELE PSD E MORT,CUM E PRIMARUL,CAPIU,ASA E SI PSD VIDELE.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.