Social

La Turnu Măgurele, începe depunerea cererilor pentru ajutoarele de încălzire

Primăria municipiului Turnu Măgurele transmite că, începând cu data de 19.10.2021, pot fi depuse cererile privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței cu: energie electrică, gaze naturale și combustibili solizi (lemne și cărbuni).

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, gaze naturale, şi combustibili solizi sau petrolieri se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. Perioada pentru care pot fi solicitate ajutoarele este 01 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, iar cu aceeași ocazie se poate solicita și acordarea stimulentului pentru energie.

Pentru a beneficia de sprijinul pentru încălzirea locuinței, persoanele interesate trebuie să depună, la Serviciul Public pentru Asistență Socială Turnu Măgurele, din str. Sf. Vineri, nr. 13, o serie de documente, cum ar fi: copii BI/CI ale solicitantului şi membrilor de familie; copii certificate de naştere ale copiilor sub 14 ani; copie certificat de căsătorie;  hotărâre judecătorească definitivă de încredinţare în vederea adopţiei/ sau de încuviinţare a adopţiei;  hotărâre judecătorească sau hotarârea comisiei pt protecţia copilului privind măsura plasamentului; decizia directorului general al direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului sau hotărâre judecătorească privind măsura plasamentului în regim de urgenţă; hotărâre judecătorească de instituire a tutelei/curatelei; alte acte doveditoare privind componenţa familiei.

Sunt solicitate, de asemenea, acte privind veniturile: adeverinţă de la angajator cu salariu net + valoarea bonurilor de masă (unde este cazul); cupoane de pensii, indemnizaţia pentru creştere copil, stimulent de inserţie, alocaţie de plasament; cupoane sau adeverinţe de şomaj; cupon sau adeverinţă D.G.A.S.P.C. pentru indemnizaţia de handicap; adeverinţe de la administraţia financiară pentru persoanele majore.

Pe lângă acestea, mai sunt necesare și acte doveditoare privind proprietatea şi bunurile: copii acte de proprietate, contract de închiriere, împuternicire notarială a proprietarului locuinţei pentru un membru de familie (unde este cazul), contract de comodat, contract de concesiune, acte de stare civilă pentru moştenitorii legali; adeverinţă registrul agricol cu suprafaţa terenurilor, categoriilor de animale, familii de albine şi numărul lor, etc.; adeverinţă de serviciul de taxe şi impozite privind bunurile imobile (clădiri, spaţii locative, terenuri) şi mobile; copii talon autoturism; adeverinţă de la asociaţia de proprietari cu nr. de persoane înscrise şi cheltuieli comune; copia ultimei facturi ENGIE, (pentru încălzire cu gaz), CEZ VÂNZARE (pentru încălzire cu energie electrică).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.