Social

La Turnu Măgurele a început distribuirea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței cu combustibili solizi sau petrolieri

Primăria municipiului Turnu Măgurele a început de luni, 27.12.2021, distribuirea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței cu combustibili solizi sau petrolieri, iar beneficiarii acestei forme de sprijin se pot prezenta la sediul Serviciului Public de Asistență Socială din strada Sf. Vineri, nr. 13.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, gaze naturale, şi combustibili solizi sau petrolieri se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. Perioada pentru care pot fi solicitate ajutoarele este 01 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. De ajutorul pentru consumatorul vulnerabil, beneficiază toate persoanele al căror venit mediu lunar pe membru de familie sau persoană singură este cuprins între 0 – 1386 lei pe membru de familie, respectiv 1280,1 și 2053 lei pentru persoana singură.

Persoanele care nu au depus cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire până la data de 20 noiembrie 2021, o pot face și în perioada următoare, pe tot parcursul sezonului rece, după cum urmează: până la data de 20 a lunii, acordarea dreptului se va realiza începând cu luna respectivă; după data de 20 a lunii, acordarea dreptului se va realiza începând cu luna următoare.

Începând cu sezonul rece 2021 – 2022, se acordă și un supliment pentru energie acestor consumatori vulnerabili, pe toată perioada anului, în funcție de sursa de energie utilizată, astfel: energie electrică – 30 lei lunar, gaze naturale – 10 lei lunar, energie termică – 10 lei lunar, combustibili solizi și/sau petrolieri – 20 lei lunar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.