Politic

La trei luni de la instalarea în funcţie, primarii de la Poeni şi Săceni aşteaptă ordinul prefectului de încetare a mandatului înainte de termen

Ilcuş Ionel, primarul comunei Poeni, şi Marin Vişănoiu, primarul comunei Săceni, doi dintre edilii noi din judeţ, sunt pe cale să-şi piardă mandatele, la doar trei luni de la instalarea în funcţie. Prefectul judeţului este, în prezent, în procedură de emitere a ordinelor de încetare a mandatelor înainte de termen pentru cei doi primari teleormăneni, după ce aceştia au primit sentinţe definitive ale instanţelor de judecată.

În ceea ce-l priveşte pe Ionel Ilcuş, edilul de la Poeni, Agenţia Naţională de Integritate a constatat, încă de la finalul anului 2013, starea de incompatibilitate a acestuia, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al Comunei Poeni şi calitatea de administrator al S.C. CORNAGRO S.R.L., în perioada 04 iulie 2008 – 17 septembrie 2013, şi calitatea de administrator al S.C. BRAD CON S.R.L., în perioada iulie 2008 – 2013.

Pe de altă parte, Marin Vişănoiu, primarul comunei Săceni, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru că a condus un autoturism pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.

„Suntem în procedură de emitere a ordinului de încetare de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al Comunei Săceni exercitat de către Marin Vişănoiu, unde e vorba de o condamnare penală, cât şi a mandatului de încetare de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al Comunei Poeni exercitat de către Ionel Ilcuş, caz în care este în discuţie o stare de incompatibilitate”, a precizat Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului, referitor la subiect. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Vezi bre ca uitasi un primar!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.