Social

La spartul târgului, DSP Teleorman a dispus organizatorului Bâlciului din Alexandria să amplaseze pubele și coșuri de gunoi / Pentru asta, a fost nevoie de intervenția prefectului

După doi ani de restricții impuse de pandemia de coronavirus, anul acesta s-a reluat tradiția organizării Bâlciului din Alexandria, cu ocazia sărbătorii Rusaliilor. Ceea ce pentru unii cetățeni reprezenta o ocazie de relaxare sau, pur și simplu, de petrecere a timpului liber, s-ar putut transforma destul de ușor într-o vizită la Unitatea de Primiri Urgențe. Organizatorul evenimentului a omis, pur și simplu, să amplaseze pubele, coșuri de gunoi sau toalete ecologice pe platoul Târgului Obor din Alexandria, unde este organizat Bâlciul, ceea ce a dus, în mod inevitabil, la formarea unor adevărate grămezi de gunoaie iar pasul până la transformarea într-un focar de infecție nu ar fi fost prea mare.

A fost nevoie ca prefectul de Teleorman, Haralambie Epure, să intervină și să solicite ferm celor de la Direcția de Sănătate Publică Teleorman să verifice aspectele care i-au fost semnalate de numeroși cetățeni. Și, surpriză… Sesizările s-au confirmat. În urma controlului pe care funcționarii DSP l-au făcut duminică, aceștia au văzut cu ochii lor cum era asigurată colectarea deșeurilor în sectorul alimentar: cu saci de gunoi agățați de stâlpii teraselor… Mai de voie, mai de nevoie, DSP a sancționat organizatorul Bâlciului – societatea Servicii Publice Alexandria – cu “avertisment” și i-a “recomandat” să amplaseze pubele și coșuri de gunoi până luni, 13.06.2022, ora 10.00. Organizatorul s-a conformat, e adevărat, doar că puțin cam târziu. Ideal ar fi fost ca aceste lucruri să se întâmple înainte ca Bâlciul să înceapă.

“Ca și în alte dăți, anumite instituții din județ au nevoie de un impuls mai ferm pentru a-și face treaba!

După ce am primit numeroase sesizări din partea cetățenilor referitoare la absența coșurilor de gunoi din perimetrul unde este organizat Bâlciul din Alexandria, am solicitat ferm conducerii DSP Teleorman să verifice și să ia măsuri în consecință.

Conform raportului care mi-a fost remis în urma controlului, s-a constatat, într-adevăr, că organizatorul evenimentului a omis exact acest aspect esențial pentru sănătatea publică: nu e admisibil ca sarcina colectării gunoaielor să revină agenților economici „prin saci menajeri agățați de stâlpii teraselor”!

DSP a aplicat sancțiunea „avertisment” organizatorului, în speță SC SERVICII PUBLICE ALEXANDRIA (societate a Primăriei Alexandria), și i-a pus în vedere ca până astăzi, la ora 10.00, să amplaseze pubele și coșuri de gunoi. Lucru care s-a întâmplat!

Păcat însă că se întâmplă asta „la spartul târgului”.

Păcat însă că sănătatea publică nu a fost primul aspect pe care organizatorii să-l ia în calcul!

Posibilitatea ca Bâlciul din Alexandria să se transforme într-un adevărat focar de infecție nu a fost departe, iar riscurile pentru cetățeni au fost semnificative.

Și, subliniez, e momentul ca funcționarii din instituțiile publice din județ să conștientizeze că ei sunt în slujba cetățeanului, să nu mai aștepte să fie împinși de la spate pentru a-și îndeplini atribuțiile și să nu mai închidă ochii în anumite situații…”, a scris prefectul Haralambie Epure pe pagina de Facebook.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.