Social

La Şcoala nr. 6 din Alexandria va fi implementat un proiect privind reducerea abandonului şcolar

Monica DUMITRESCU

Primăria Alexandria şi Inspectoratul Şolar Judeţean Teleorman, alături de alte şapte primării din judeţele Arad, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi, Maramureş, Mureş şi inspectoratele şcolare judeţene din aceste judeţe sunt beneficiare ale unui grant norvegian privind prevenirea abandonului şcolar timpuriu şi creşterea incluziunii sociale şi economice a copiilor din comunitatile defavorizate prin implementarea programelor de remediere, de sprijin şi activităţi extraşcolare.

Proiectul iniţiat de Ministerul Educaţiei este finanţat integral din granturile SEE, nefiind necesară cofinantarea beneficiarilor, iar perioada de implementare este de 2 ani. Valoarea totală a bugetului proiectului este de 3.282.468 Euro din care pentru Alexandria au fost alocaţi 274.042,13 Euro.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman şi Primăria Alexandria au ales să deruleze acest proiect, intitulat “Şcoala-Alternativă pentru o viaţă mai bună” la Şcoala Gimnazială nr. 6 din municipiul reşedinţă de judeţ, unitate de învăţământ în care se înregistrează cea mai scăzută prezenţă a elevilor, motivele fiind de natură financiară.

Potrivit primarului municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, proiectul nu se referă la susţinerea financiară a elevilor din familii cu situaţie materială precară ci la crearea unui ambient corespunzător în unităţile de învăţământ şi conştientizarea părinţilor.

Astfel, Primăria Municipiului Alexandria va fi responsabilă cu activităţile legate de amenajarea şi dotarea cu instalaţii şi echipamente a locaţiilor unde activitatile proiectului vor avea loc – Şcoala nr. 6, în timp ce Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman va coordona programul “After School” în cadrul aceleaşi unităţi de învăţământ, precum şi activitatea de consiliere a părinţilor şi activităţi extraşcolare la nivel local.

“Prin acest proiect se doreşte reducerea discrepanţelor sociale. Proiectul se va desfăşura până în 2017 în colaborare cu parteneri din Norvegia şi alte ţări, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul dezvoltării Regionale, fiind destinat celor vulnerabili şi are ca prioritate educaţia şi dezvoltarea timpurie astfel încât beneficiarii direcţi să poată ieşi din cercul vicios al sărăciei”, a declarat primarul Victor Drăguşin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.