Eveniment

La Roşiorii de Vede, zăpada nu afectează traficul rutier şi pietonal

În municipiul Roșiorii de Vede autoritățile locale au asigurat încă de la căderea primului strat de zăpadă fluența traficului rutier și pietonal.

”În seara zilei de 28 decembrie s-a împrăștiat material antiderapant pe toate străzile din municipiu, iar de la ora 2 a dimineţii zilei de luni s-a trecut la curăţire mecanizată a suprafeţei carosabile, a fundăturilor şi a trotuarelor, a zonelor de acces spre spitale, gări, unităţi publice, piaţă societăţi comerciale şi instituţii bancare. Folosim în această acţiune 6 tractoare cu gredere şi 4 camioane cu lamă frontală, toate acestea fiind prevăzute şi cu instalaţii pentru împrăştierea materialului antiderapant. De asemenea folosim două buldoexcavatoare cu lamă pentru carosabil şi fundături, iar pentru trotuare un buldoexcavator mic (Bobcat). Suntem sprijiniţi de Primăria municipiului şi menţinem un permanent dialog cu autorităţile locale pentru a acoperi în întregime situaţiile ce necesită intervenţie rapidă. Pentru o eficientă curăţare a carosabilului, rog cetăţenii să parcheze regulamentar autoturismele pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină pe toate străzile din municipiu. În momentul l-a care vorbim se circulă în condiții normale de iarnă, fără situaţii deosebite în trafic, avem dislocate toate forţele mecanice şi umane în sectoarele oraşului. Acolo unde cetăţenii au un anumit disconfort privind stratul de zăpadă din apropierea locuinţelor rezultat în urma acţiunii mecanice pentru deszăpezire vom încerca să facem şi ajustările necesare evitării şi acestui inconveniet, de altfel inevitabil când urmărim interesul general al roşiorenilor. Însă, nu trebuie să uităm că în Regulamentul de convieţuire urbană se specifică şi obligaţia roşiorenilor, persoane fizice ce locuiesc la casă ori la bloc şi a agenţilor economici, să asigure curăţarea zăpezii de pe trotuarul din faţa locuinţelor, sediilor şi magazinelor”, ne-a declarat directorului Societății Urbis Servconstruct, Florin Micheanu.

Conform aceleiaşi surse, în acest an cantitatea de material antiderapant şi numărul utilajelor specializate sunt mărite faţă de anii anteriori.          Gh. Roşioreanu

 

One Comment

  1. Multumim domnule PRIMAR DUICA pentru tot ceea ce ai facut pentru acest targ amarat!Orasul emana, lumina, civilizatie, prosperitate, cultura si fericire!!!!Totul datorita lui domnului PRIMAR, DUICA Cristian!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.