Politic

La Roșiorii de Vede, chiar dacă investițiile reprezintă 40% din buget, consilierii PNL au votat împotrivă fără nicio explicație

În ședința de Consiliu Local de miercuri, 19 februarie, cel mai important proiect de hotărâre a fost de departe cel privind adoptarea bugetului municipiului Roșiorii de Vede pentru anul 2020.

Bugetul adoptat pentru anul 2020 are o creștere de 184% față de execuția anului precedent, determinată în cea mai mare parte de sumele alocate celor șapte proiecte cu finanțare europeană aflate în implementarea unității administrativ teritoriale. Ponderea sumelor alocate acestor proiecte în total buget este de 37%.

Inexplicabil, la prima vedere, că pentru un buget echilibrat, în care ponderea investițiilor este de aproape 40%, consilierii PNL au votat împotrivă; cu toate acestea, a fost adoptat cu majoritate de voturi,.

Evident, inițiatorul proiectului, primarul municipiului, a dorit să afle motivația votului acestora, numai că reprezentanții PNL nu și-au putut argumenta decizia. Solicitarea primarului era îndreptățită cu atât mai mult cu cât discuțiile pe marginea bugetului au fost ca și inexistente, singurul amendament i-a aparținut consilierului PNL, Ciofalcă Doru, care a propus alocarea sumei de 100.000 lei pentru o lucrare ce viza scara unui bloc ANL unde locuiește fiica sa.

Amendamentul a fost respins, bugetul fiind aprobat fără modificări, dar întrebarea rămâne: acesta să fie motivul pentru care, la rândul lor, consilierii PNL au votat împotriva adoptării bugetului sau campania electorală a început, deja, la Roșiorii de Vede?

One Comment

  1. Cea mai bună achiziție ar fi autobuzul electric

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.