Eveniment

La nivelul județului continuă misiunile de protecție împotriva COVID-19

În baza măsurilor dispuse la nivel național și județean, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a continuat acțiunile de informare, prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus. Au fost, astfel, derulate 10 activități de informare a populației în localitățile în care rata de incidență a depășit 1,5 la 1.000 de locuitori. Totodată, pompierii împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control, au desfășurat șapte verificări la operatorii economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală cinci sancțiuni contravenționale.

Autoritățile amintesc populației că cea mai importantă armă în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție: purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite; igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil; evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

Acțiunile de informare, respectiv de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 vor fi derulate zilnic în această perioadă, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.