Eveniment

La Maratonul Rapelului de la Sala Polivalentă din Alexandria se vaccinează atât cu Pfizer BioNTech, cât și cu Johnson&Johnson

363 de persoane s-au vaccinat cu serul produs de Pfizer BioNTech, sâmbătă, în a doua zi a Maratonului Rapelului, până la ora 16.00, în timp ce alte 34 au optat pentru vaccinul Johnson&Johnson, care are regim de monodoză. De asemenea, tot în cea de-a doua zi a Maratonului Rapelului, a trecut pragul Sălii Polivalente din Alexandria, pentru a primi prima doză din vaccinul Pfizer BioNTech și o adolescentă de 12 ani. Vineri, în prima zi a Maratonului Rapelului, un adolescent de 14 ani a primit prima doză de vaccin.

Copiii cu vâsta de 12 ani și peste se pot vaccina, începând cu data de 1 iunie, cu serul produs de compania farmaceutică Pfizer BioNTech. Pentru a se imuniza, copiii trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de tutorele legal, care trebuie să-și dea consimțământul.

Trec pragul Sălii Polivalente din Alexandria atât persoane în vârstă, care se deplasează cu greu și care au nevoie de ajutorul voluntarilor pentru a ajunge la zona de vaccinare, cât și tineri entuziasmați de faptul că, prin vaccinare, își pot recăpăta viața de dinaintea pandemiei.

“Avem peste 150 de voluntari, care se asigură că lucrurile se desfășoară în condiții optime în toate cele trei zile în care este organizat Maratonul Rapelului. Nu am întâmpinat probleme de niciun fel până acum, nu au fost cazuri de reacții adverse, nici măcar atacuri de panică nu au fost. Vaccinăm atât cu Pfizer BioNTech, cu prima sau a doua doză, cât și cu Johnson &Johnson, care se administrează în doză unică. Așteptăm la Maratonul Rapelului cât mai multe persoane, ieri au venit 529 de persoane, astăzi avem aproape 400 până la această oră”, spune Alexandru Dobre, managerul Spitalului Județean Alexandria și coordonatorul medical al Maratonului Rapelului.

Raluca Fedeleș, vicepreședinte al Consiliului Județean, spune că a fost adus la Maratonul Rapelului și serul Johnson&Johnson pentru că există o cerere destul de mare pentru acesta din partea persoanelor care vor să plece din țară și care nu pot sta 21 de zile pentru a doua doză de Pfizer, așa că preferă varianta Johnson&Johnson, care are regim de monodoză.

“Ne prezentăm bine, chiar bine, ieri, cu toate că a fost zi lucrătoare, au venit să se vaccineze peste 500 de persoane, aproape 450 pentru rapel. Noi, ca organizatori, am făcut tot ce a depins de noi pentru ca lucrurile se se desfășoare în condiții optime, iar teleormănenii care trec pragul Sălii Polivalente pentru a se vaccina împotriva coronaviruslui să simtă că pot să vină cu încredere. Ca o noutate față de Maratonul Vaccinării, avem acum și vaccinul Johnson&Johnson, pentru că este o cerere destul de mare pentru acest tip de vaccin, mai ales din partea persoanelor care pleaca în afara țării, iar serul se administrează în doză unică, așa că nu mai sunt nevoiți să stea trei săptămâni pentru rapel, așa cum se întâmplă la serul Pfizer”, spune Raluca Fedeleș. Vicepreședintele PNL al Consiliului Județean a vorbit și despre faptul că este important, dincolo de organizarea Maratonului Vaccinării și Maratonului Rapelului, ca vaccinul să ajungă în zonele rurale ale județului, motiv pentru care echipe mobile ale centrelor de vaccinare merg în localitățile din Teleorman pentru a vaccina împotriva coronaviruslui. După ce primarii fac o situație a celor care vor să se imunizeze.

Adelina Sfăt, voluntar la Crucea Roșie Teleorman, spune că vin să se vaccinze la Maratonul Rapelului persoane din toate categoriile de vârstă, motivele pentru care aceștia aleg să se imunizeze fiind diferite.

Am participat și la Maratonul Vaccinării, cu trei săptămâni în urmă, particip și acum, la Maratonul Rapelului, iar oamenii vin cu încredere că vaccinarea este cea mai sigură cale de a depăși perioada dificilă pe care o traversăm cu toții. Au venit atât bătrâni, care au înțeles că, odată cu vaccinarea, dispare din teama de formele grave ale bolii provocate de coronavirus, dar au venit și tineri, cu speranța că odată cu vaccinul va veni și libertatea de a merge în parcuri, în cafenele, la concerte, la festivaluri… Este foarte important ca oamenii să înțeleagă că vaccinul înseamnă libertate, înseamnă întâlniri în familia lărgită, întâlniri cu prietenii, înseamnă normalitatea de care ne este atât de dor”, spune Adelina Sfăt.

“Avem la dispoziție atât vaccinul Pfizer BioNTech, cât și vaccinul Johnson&Johnson, îi așteptăm la Sala Polivalentă, până mâine seară, la ora 22.00, pe toți cei care trebuie să primească a doua doză de vaccin, cât și pe cei care, din varii motive, nu s-au vaccinat până acum, suntem pregătiți, avem tot ce ne trebuie. Lucrurile merg bine, vin persoane din toate categoriile de vârstă să se vaccineze. Nu am avut până acum niciun caz de reacții adverse la vaccin”, spune și Stelian Cristea, directorul DSP Teleorman.

La Maratonul Rapelului a fost prezentă, sâmbătă, și Emilia Paraschivescu, prefectul județului și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a vrut să vadă cum merg lucrurile și, totodată, să vorbească cu teleormănenii care vin să se vaccineze.

“Eu mă bucur că omenii au încredere în vaccin și în instituțiile statului și că vin să se vaccineze. Este calea cea mai sigură pentru a depăși această pandemie care ne-a pus pe pauză viețile de mai bine de un an de zile. Măsurile de restricție s-au mai relaxat, e adevărat, dar trebuie să rămânem precauți și să mergem să ne vaccinăm”, a spus Emilia Paraschivescu.

Toți cei care s-au vaccinat cu prima doză la Maratonul Vaccinării din perioada 14-16 mai, dar și celelalte persoane care nu au apucat până acum să se imunizeze împotriva noului coronavirus sau care s-au hotărât mai târziu să se vaccineze, o pot face,  astăzi, până la ora 22.00, și mâine, în intervalul orar 08.00-22.00, la Maratonul Rapelului, care se desfășoară la Sala Polivalentă din Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.