Economie

La Islaz și Moldoveni sistemul de alimentare cu apă potabilă a fost finalizat

Aplicarea incorectă sau excesivă a îngrăşămintelor chimice, a dus în ţara noastră la un surplus de nitraţi care contaminează pânza freatică, regăsindu-se în râuri, lacuri sau în apele subterane. Chiar şi fiartă sau filtrată prin diverse procedee, apa extrasă din puţuri, fântâni sau alte surse, poate fi în continuare periculoasă, în special pentru consumul bebeluşilor şi copiilor mici.
În urma adresei Direcţiei de Sănătate Publică conform căreia în apa din curțile locuitorilor din comuna Islaz, județul Teleorman, există un exces de nitrați iată că s-a ajuns la început de 2015 la un proiect mai mult decât folositor pentru islăzeni. Sistemul de alimentare cu apă potabilă a comunei a fost finalizat, urmând ca în perioada următoare să se facă branșările pentru toți cei care doresc acest lucru.

Cele două stații montate în satele Islaz și Moldoveni au rolul de a alimenta cu apă potabilă toate gospodăriile comunei.
Toți cei care doresc să se racordeze la rețeaua de apă sunt rugați să se prezinte la sediul Primăriei Islaz pentru a face solicitarea în scris, dar și pentru a afla toate detaliile pentru branșare.(T.F.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.